Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς) στην SZ: Στους ισολογισμούς το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών - Θα χρειαστεί χρόνος

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς) στην SZ: Στους ισολογισμούς το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών - Θα χρειαστεί χρόνος
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο κ. Χαντζηνικολάου
Οι ελληνικές τράπεζες θα αφήσουν πίσω τους την κρίση μεσοπρόθεσμα, εφόσον δεν συμβούν μεγάλα «ατυχήματα» και προχωρήσουν με προσεκτικά βήματα, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
«Ο πόνος της Ελλάδας βρίσκεται στους ισολογισμούς των τραπεζών και η θεραπεία του πόνου απαιτεί χρόνο», τονίζει ο κ. Χαντζηνικολάου.
«Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια μετά την κρίση του 2010 -συνεχίζει- υπάρχουν λόγοι να είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι. Από το 2017 η οικονομία αναπτύσσεται ξανά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει φέτος αύξηση της ανάπτυξης κατά 2,2%, σύμφωνα με την πρόβλεψή της που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.
Η ανεργία μειώνεται, οι εξαγωγές αυξάνονται.
Η Ελλάδα μπορεί και πάλι να αναχρηματοδοτείται μόνη της στις κεφαλαιαγορές.
Οι τέσσερις εναπομείνασες συστημικές τράπεζες τακτοποιούν προσεκτικά τους ισολογισμούς τους.
Εάν δεν σημειωθούν μεγάλα ατυχήματα, ο τραπεζικός τομέας μεσοπρόθεσμα θα αφήσει πίσω του την κρίση», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.
Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, σκοπεύει να παραμείνει στην Ελλάδα προκειμένου να δώσει κάτι πίσω στη χώρα του, σχολιάζει χαρακτηριστικά η SZ.
«Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε τροχιά συρρίκνωσης και έχουν μειώσει δραστικά το κόστος με μειώσεις προσωπικού και κλείσιμο υποκαταστημάτων», σημειώνει το δημοσίευμα.




Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) αντικατοπτρίζει το μέγεθος της κρίσης που έχει πλήξει την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.
Το μέγεθος των NPLs αποτελεί συνέπειες της ύφεσης, αλλά και σύμπτωμα της ελλιπούς κουλτούρας πληρωμών των Ελλήνων δανειοληπτών, όπως τονίζεται.
Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου παραμένει ένας αισιόδοξος καριερίστας - όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται -  στοιχείο το οποίο σίγουρα δεν είναι λανθασμένο όσον αφορά τη δουλειά του τραπεζίτη, σχολιάζει η SZ.
«Την ίδια ώρα ωστόσο, δεν θέλει να καλλιεργεί λανθασμένες προσδοκίες.
 Άλλωστε, μιλάμε πάντα για την Ελλάδα», καταλήγει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης