Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο του 2019, στο 2,5%

Κίνα: Σε υψηλά 6 μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο του 2019, στο 2,5%
Τα στοιχεία για τον ετήσιο πληθωρισμό στην Κίνα επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, δεχόμενος ώθηση κυρίως από την ισχυρή άνοδο στις τιμές των τροφίμων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα διαμορφώθηκε στο 2,5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 2,3% τον προηγούμενο μήνα, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η ετήσια αύξηση στις τιμές των τροφίμων διαμορφώθηκε στο 6,1% για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, έναντι 4,1% τον Μάρτιο, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη άνοδο των τελευταίων τριών ετών.
Παράλληλα, οι τιμές των νωπών λαχανικών αυξήθηκαν κατά 17,4% σε ετήσια βάση, ενώ εξίσου σημαντική ήταν και οι άνοδος που σημειώθηκε στις τιμές του χοιρινού κρέατος, και συγκεκριμένα στο 14,4%.
Όσον αφορά τις τιμές μη εδώδιμων προϊόντων, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 1,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι αύξησης 1,8% τον Μάρτιο.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1% τον Απρίλιο, έναντι πτώσης 0,4% τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,9% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 0,4% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0.6%.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι οριακής ανόδου 0,1% τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης