Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guaido: Έκκληση για νέες κινητοποιήσεις κατά του Maduro - Δεν αποκλείει επέμβαση των ΗΠΑ

tags :
Guaido: Έκκληση για νέες κινητοποιήσεις κατά του Maduro - Δεν αποκλείει επέμβαση των ΗΠΑ
Η αντιπολίτευση πρέπει να αποτιμήσει όλες τις επιλογές της με υπεύθυνο τρόπο είπε ο Guaido
Έκκληση για νέες κινητοποιήσεις αύριο Σάββατο 11/5 κατά του προέδρου Maduro απηύθυνε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, J. Guaido σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης και στενού συνεργάτη του Edgar Zambrano την ώρα που βουλευτές της αντιπολίτευσης βρίσκουν καταφύγιο σε ξένες πρεσβείες στο Καράκας προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη καθώς διώκονται για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 30ης Απριλίου κατά του Maduro.
«Το Σάββατο [αύριο] θα επιστρέψουμε στους δρόμους (...) σε όλες τις επαρχίες της Βενεζουέλας» υποστήριξε ο Guaido, ο οποίος είπε ότι θα ζητήσει να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για να συζητηθεί ο «διωγμός» μελών της Εθνοσυνέλευσης.
Μάλιστα ο Guaido υποστήριξε πως δεν αποκλείει το να ζητήσει να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση των  ΗΠΑ για την ανατροπή του Maduro, αναφέροντας πως η αντιπολίτευση χρειάζεται να «αποτιμήσει όλες τις επιλογές της με υπεύθυνο τρόπο».
«Σαν σήμερα πριν από 200 χρόνια, ο Bolivar ενέκρινε την είσοδο 5.000 βρετανών λεγεωνάριων στον αγώνα για την ανεξαρτησία» είπε χαρακτηριστικά ο Guaido.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης