Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -0,9% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2019

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -0,9% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2019
Η μηνιαία πτώση της βιομηχανικής παραγωγής αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (10/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες ανόδου.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -0,9% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +0,1% τον Φεβρουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγής της Γαλλίας υποχώρησε επίσης κατά -0,9%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,1% τον Φεβρουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,5%.
Όσον αφορά την παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -1% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +0,5% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018.
Για το σύνολο του πρώτου τριμήνου του 2019, η συνολική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά +0,9% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,1%.
Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας αυξήθηκε κατά +0,5% την ίδια στιγμή που η μεταποιητική παραγωγή κατέγραψε μεγαλύτερη ετήσια άνοδο, και συγκεκρμένα κατά +1,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης