Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή τον Απρίλιο 2019 - Στο +2% ο ετήσιος πληθωρισμός

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή τον Απρίλιο 2019 - Στο +2% ο ετήσιος πληθωρισμός
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο, έναντι αύξησης 0,4% του Μαρτίου
Νέα αύξηση κατέγραψαν τον Απρίλιο του 2019 οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω των αυξημένων τιμών της βενζίνης, των υπηρεσιών υγείας και των ενοικίων, ωστόσο ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε υποτονικός, σε μια ένδειξη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε να απέχει λίγο ακόμη από νέες αυξήσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (10/5/2019) ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, έναντι αύξησης 0,4% του Μαρτίου.
Στους 12 μήνες έως τον Απρίλιο, ο CPI αυξήθηκε κατά 2%, σημειώνοντας επιτάχυνση σε σχέση με την αύξηση 1,9% του Μαρτίου.


Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση του δείκτη κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και κατά 2,1% σε ετήσια.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ο δομικός CPI αυξήθηκε κατά 0,1% τον Απρίλιο, όσο και τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 2,1%, έναντι αύξησης 2% του προηγούμενου μήνα.
Οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 5,7% τον Απρίλιο, έναντι αύξησης 6,5% του Μαρτίου, το κόστος ενοικίου αυξήθηκε κατά 0,3%, όσο και τον Μάρτιο, ενώ το κόστος των υπηρεσιών ενέργειας αυξήθηκε κατά 0,3%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.
Από την άλλη, το κόστος τροφίμων σημείωσε πτώση 0,1%, έναντι αύξησης 0,3% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης