Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΑΧΑ Ασφαλιστική: Αύξηση εργασιών 4% και 15 εκ κέρδη το 2018

tags :
ΑΧΑ Ασφαλιστική: Αύξηση  εργασιών 4% και 15 εκ κέρδη το 2018
Με μαθήματα…. Φυσικής Ιστορίας βραβεύτηκαν οι καλύτεροι
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ένα χώρο με τεράστιο συμβολισμό που δείχνει τις μεταβολές που δέχθηκε στο ρου της ιστορίας ο πλανήτης μας από τις φυσικές καταστροφές, επέλεξε η AXA Ασφαλιστική να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της.
Και αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, «καταστροφές μπορεί να συμβούν, αρκεί να υπάρχει κάποιος δίπλα σου να σε βοηθήσει να ξανασηκωθείς.
Και αυτό κάνει η ΑΧΑ».
Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, σε μια σεμνή τελετή που έκλεισε το βράδυ με ζωντανή μουσική, αφού προηγήθηκαν οι βραβεύσεις των καλύτερων ασφαλιστών-πωλητών, ο  Μοάτσος, τόνισε ότι το 2018 έκλεισε με αύξηση 4% στον κύκλο εργασιών  (160 εκ. ευρώ) και λειτουργικά κέρδη 15 εκατ ευρώ, αυξημένα κατά 13%.
Τόνισε ακόμα ότι η ΑΧΑ παραμένει για 10η συνεχή χρονιά το 1ο ασφαλιστικό όνομα στον κόσμο και ο 1ος ασφαλιστής εμπορικών κινδύνων, ενώ τα γραφεία της Αθήνας (Μηχαλακοπούλου 48) μετά την ανακαίνιση προσιδιάζουν στα αντίστοιχα της Google. Γραφεία σχεδιασμένα για δημιουργούς.
Σε ο,τι αφορά τα αποτελέσματα του Ελληνικού ομίλου, ο κ. Μοάτσος υπογράμμισε ότι:
-Ο δείχτης φερεγγυότητας έκλεισε στο 164%. Η διαχείριση κεφαλαίων ανήλθε στα 370 εκ ευρώ με το πελατολόγιο να διευρύνεται σε περισσότερα από 527.000 άτομα.
-Το περασμένο έτος η εταιρία έβγαλε 20 νέα προϊόντα, σχεδόν ένα νέο πρόγραμμα το μήνα, με προτεραιότητα την Υγεία και την Περιουσία, ενώ μέσα από την πλατφόρμα του My AXA, έδωσε τη δυνατότητα ακόμα και στους πελάτες να έχουν πρόσβαση, με κωδικούς, στα συμβόλαιά τους.
-Απλοποίησε τις διαδικασίες αποζημιώσεων σε ζημιές (σε ακίνητα και αυτοκίνητα), με εξ΄αποστάσεως αυτοψία, μέσω της τεχνολογίας και την έκδοση αποζημιώσεων εντός 24 ωρών.
-Στην Υγεία, αναθεώρησε την είσοδο στα νοσοκομεία, με προτεραιότητα την αποκατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου. Εισήγαγε την τηλεϊατρική κα την έκδοση για περιοδικά  check up, ενώ προ των πυλών βρίσκεται ένα νέο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα, το Medi 3.
Σε ότι αφορά τα παγκόσμια αποτελέσματα του Ομίλου της ΑΧΑ, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 103 δις ευρώ, με 107 εκατομμύρια ασφαλισμένους και τη φερεγγυότητα στο 193%, δύο φορές πάνω από την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης