Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας καλεί τη Δαμασκό να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας καλεί τη Δαμασκό να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ
Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη Δαμασκό να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας προειδοποίησε σήμερα (10/5) τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να σταματήσουν τις επιθέσεις τους στη βορειοδυτική Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Ο συριακός στρατός, με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, εξαπέλυσε χερσαίες επιχειρήσεις αυτήν την εβδομάδα στη δυτική πτέρυγα μιας ζώνης που ελέγχεται από τους αντάρτες, στην επαρχία Ιντλίμπ και σε τμήματα των γειτονικών της επαρχιών.
Ο H. Acar είπε ότι οι συριακές δυνάμεις θα πρέπει να επιστρέψουν στα εδάφη τα οποία συμφωνήθηκαν στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Αστάνα του Καζακστάν, ώστε να περιοριστούν οι εχθροπραξίες και να μην αυξηθούν τα θύματα.
Η Άγκυρα υποστηρίζει επίσης ότι οι επιθέσεις αυτές απειλούν την ασφάλεια των θέσεων του τουρκικού στρατού στα βορειοδυτικά. "αναμένουμε από τη Ρωσία να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να αναγκάσει τις καθεστωτικές δυνάμεις να σταματήσουν στις επιθέσεις στα νότια του Ιντλίμπ και να επιστρέψουν αμέσως στα σύνορα που έχουν συμφωνηθεί", πρόσθεσε ο Acar.
Την Δευτέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας S. Verdinin είπε ότι η επιχείρηση αυτή γίνεται "σε συντονισμό με τους Τούρκους εταίρους" και ότι στόχος της είναι οι "τρομοκράτες" που δρουν στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS