Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Η 26η Μαΐου θα στείλει μηνύματα - Πιθανότατα θα εκπλαγούν όσοι προπαγανδίζουν

Γεροβασίλη: Η 26η Μαΐου θα στείλει μηνύματα - Πιθανότατα θα εκπλαγούν όσοι προπαγανδίζουν
Τα μέτρα που που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός προκάλεσαν τρικυμία εν κρανίω στη ΝΔ, σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη
«Η 26η Μαΐου θα στείλει μηνύματα και πιθανότατα θα εκπλαγούν όσοι προπαγανδίζουν σκαιά, δημιουργούν και διακινούν fake news», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, 'Ολγα Γεροβασίλη.
Όπως η ίδια αναφέρει «στο εσωτερικό της χώρας, εκτιμώ πως η ευρωκάλπη περισσότερο θα λειτουργήσει ως ηχηρή διάψευση σε αυτούς που καλλιέργησαν υπερβολικές προσδοκίες στους ψηφοφόρους τους.
Σε τελική ανάλυση, η 26η Μαΐου θα στείλει μηνύματα και πιθανότατα θα εκπλαγούν όσοι προπαγανδίζουν σκαιά, δημιουργούν και διακινούν fake news, προσπαθώντας να μας πείσουν πως η ευχή τους είναι και αλήθεια».
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη «ο τελικός λογαριασμός θα γίνει στο τέλος της κυβερνητικής θητείας.
Και για εμάς, αλλά και για όλα τα κόμματα που στήριξαν την αντιπαράθεσή τους στον μηδενισμό κάθε προσπάθειας, στην απαξίωση του κόπου και της προσπάθειας του λαού και στην κινδυνολογία»,», ενώ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι θετικά, έχουν μόνιμο χαρακτήρα, υλοποιούνται άμεσα και αφορούν εξουθενωμένους συμπολίτες μας που υπέστησαν πολλά στα χρόνια των μνημονίων και η" ανακοίνωσή τους προκάλεσε τρικυμία εν κρανίω στη ΝΔ".
Σύμφωνα με την υπουργό, «ο κ. Κυρανάκης έσπευσε να δηλώσει ότι τα μέτρα δεν δεσμεύουν τη ΝΔ και την ίδια μέρα στη βουλή ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι αντιγράφουμε το πρόγραμμά τους.
Πανικός και σύγχυση».
Προσθέτει ότι «το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης υποτιμά και προκαλεί τους συμπολίτες μας.
Ο ίδιος, που χαρακτήριζε αναγκαίο μεταρρυθμιστικό μέτρο τις αλλεπάλληλες -13 τον αριθμό- περικοπές συντάξεων κατά την περίοδο που το κόμμα του κυβερνούσε τη χώρα, αποκαλεί έκτακτο επίδομα την καταβολή τής μόνιμα θεσμοθετημένης 13ης σύνταξης».
Η κ. Γεροβασίλη τονίζει πως «οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη μάχη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη συντηρητικοποίηση της Ευρώπης.
Ένας αγώνας υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους.
Ευελπιστούμε να είναι κι ένα ισχυρό μήνυμα κατά της ακροδεξιάς, που πλανάται ως φάντασμα πάνω από τους λαούς της Ευρώπης.
Για την αξιωματική αντιπολίτευση, προφανώς, αυτά είναι αδιάφορα.
Υπερήφανα συντάσσεται με τον κ.Βέμπερ, υιοθετεί κατά γράμμα τις απόψεις του “εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης κατά της ανεργίας”, όπως κατά λέξη δηλώνει ο εκλεκτός του ΕΛΚ, “φίλος της Ελλάδας” κατά τον κ.Μητσοτάκη.
 Ο οποίος συντάσσεται με τους ακραίους οικονομιστές, που θέλουν ακόμη περισσότερες νεοφιλελεύθερες συνταγές σε ασφαλιστικό, υγεία και παιδεία, δηλαδή πολιτικές Θάτσερ, αδιαφορώντας πως έως και σήμερα τις πληρώνουν τόσο οι Βρετανοί, όσο και η ίδια η Ευρώπη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας».
Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη αναφορικά με το εάν ανταποκρίνονται οι πολίτες στην Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι προέκυψε ως ιστορική ανάγκη και τυγχάνει ένθερμης υποδοχής από τον κόσμο η Προοδευτική Συμμαχία.
Όπως σημειώνει «ενώνουμε δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών, προσβλέπουμε στην Ευρώπη των λαών».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης