Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Τριετές πρόγραμμα διάσωσης για το Πακιστάν, ύψους 6 δισεκ. δολαρίων

ΔΝΤ: Τριετές πρόγραμμα διάσωσης για το Πακιστάν, ύψους 6 δισεκ. δολαρίων
Το πρόγραμμα διάσωσης του Πακιστάν συνοδεύεται από ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο αποσκοπεί στη μείωση των τεράστιων ελλειμμάτων
Σε συμφωνία για ένα νέο τριετές πρόγραμμα διάσωσης, ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξαν το ΔΝΤ και το Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Hafeez Shaikh. Μιλώντας στην πακιστανική τηλεόραση, σημείωσε ότι, η τεχνική συμφωνία (staff level agreement) που θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, θα καταδείξει την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων στη χώρα. 
Από την πλευρά του το ΔΝΤ επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα διάσωσης, που συνοδεύεται από ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο αποσκοπεί στη μείωση των τεράστιων ελλειμμάτων και την τόνωση της ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στη μείωση του χρέους του Πακιστάν μέσω φορολογικών μέτρων για τη βελτίωση της είσπραξης των εσόδων καθώς και των μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό κλάδο της, με μια «συναλλαγματική ισοτιμία» που θα βοηθήσει στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα, ανέφερε το ΔΝΤ σε δήλωσή του.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης