Διεθνή

Malmstrom (Κομισιόν): Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα σε επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά οχήματα

Malmstrom (Κομισιόν): Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα σε επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά οχήματα
Η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες είναι προετοιμασμένες «για το χειρότερο»
Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να προχωρήσουν εντός της εβδομάδας στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οχημάτων διατύπωσε σήμερα (13/5) η Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ, Cecilia Malmstrom, μέσω συνέντευξης που παραχώπραγματοποίησε στη Suddeutsche Zeitung.
Ειδικότερα, η κα Malmstrom δήλωσε ότι η διορία που έχει δώσει η Ουάσιγκτον για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων από την ΕΕ, και η οποία ολοκληρώνεται στις 18 Μαΐου, ενδέχετα να παραταθεί, καθώς αυτή τη χρονική στιγμή οι ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσε να υπάρξει παράταση, λόγω των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠα και της Κίνας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Malmstrom, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump θα μπορούσε «εύκολα» να αναβάλει την επιβολή τιμωρητικών μέτρων εναντίων των ευρωπαϊκών αγαθών εάν ήθελε.
Παράλληλα, η Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «προετοιμασμένη για το χειρότερο», καθώς και ότι η Κομισιόν έχει οριστικοποιήσει μία λίστα αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν αντίμετρα εάν δεν υπάρξει συμφωνία.
Σημειώνεται ότι η κα Malmstrom έχει καταστήσει σαφές ότι μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι ευνοϊκή και για τις δύο πλευρές, καθώς θα οδηγήσει σε αύξηση των εξαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης