Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ορατός ο κίνδυνος πολιτικού «στραπάτσου» για Τσίπρα και Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές – Απομυθοποιείται η διαφορά των 6-7 μονάδων

Ορατός ο κίνδυνος πολιτικού «στραπάτσου» για Τσίπρα και Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές – Απομυθοποιείται η διαφορά των 6-7 μονάδων
Οι 6 με 7 μονάδες διαφορά υπέρ της ΝΔ μετά από την «πιο αποτυχημένη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου» όπως έχει χαρακτηριστεί η κυβέρνηση Τσίπρα…δεν αποτελεί ισχυρό και ηχηρό πολιτικό μήνυμα.
(upd3) Ορατός είναι ο κίνδυνος να υποστούν πολιτικό «στραπάτσο» τόσο ο Τσίπρας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ στις ευρωεκλογές στις 26 Μαίου 2019.
Η λέξη στραπάτσο είναι ιταλική και σημαίνει αποτυχία.
Αν και η νίκη της ΝΔ δεν αμφισβητείται υπό την έννοια ότι κάτω από οποιοδήποτε πολιτικό σενάριο θα είναι πρώτο κόμμα ξεκάθαρα, το ποσοστό της νίκης της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ θα απομυθοποιήσει και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
Φαίνεται ότι οι πραγματικές διαφορές μεταξύ της πρώτης ΝΔ και του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ είναι 6 με 7 μονάδες με ποσοστό 31% η ΝΔ και 24% ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι 6 με 7 μονάδες διαφορά υπέρ της ΝΔ μετά από την «πιο αποτυχημένη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου» όπως έχει χαρακτηριστεί η κυβέρνηση Τσίπρα…δεν αποτελεί ισχυρό και ηχηρό πολιτικό μήνυμα.
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσουν τις ευρωεκλογές αλλά μια νίκη με 6% με 7% δεν θα του επιτρέψει να μιλάει για θρίαμβο.
Σίγουρα αποτελεί νίκη αλλά μετά το σοκ του 2015 και του κινδύνου κατάρρευσης της χώρας από τους επιπόλαιους πειραματισμούς των αριστερών, από τις επιπτώσεις της αριστερής διακυβέρνησης που κοστολογείται σε 120 δισεκ. ευρώ μια νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές με 6 έως 7 μονάδες…δεν θα είναι και σπουδαίο πολιτικό μήνυμα.
Είθισται στις ευρωεκλογές να αποδοκιμάζεται η κυβέρνηση και οι πολιτικές της, οπότε μια νίκη για την ΝΔ 6 με 7 μονάδων σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να θεωρηθεί εκλογικός θρίαμβος.
Από την άλλη πλευρά ο Τσίπρας «επιχείρησε να αυτοπροβληθεί ως τον ηγέτη που λαμβάνει ιστορικές αποφάσεις» αλλά στην ουσία ξεγέλασε το λαό με τον δημοψήφισμα και βεβαίως με την μιαρή συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Τσίπρας θα ηττηθεί οπότε θα απομυθοποιηθεί η προσπάθεια των αριστερών να προβάλλουν τον αρχηγό τους ως το ηγέτη που ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα.
Ο Τσίπρας ανέβηκε στα κότερα, συναγελάζεται με το κεφάλαιο και οι θεωρίες περί αριστερής ιδεολογίας πήγαν περίπατο.
Ο Τσίπρας θα ηττηθεί με 6-7 μονάδες από τον Μητσοτάκη, είναι ήττα αλλά όχι πολιτική συντριβή.
Έτσι λοιπόν ο μεν Τσίπρας θα ηττηθεί γιατί η κοινωνία, η μεσαία αστική τάξη, η αγορά αποδομήθηκε με την κυβέρνηση των αριστερών, έφερε μετανάστες στην Ελλάδα χωρίς στρατηγική, ξεπούλησε ένα ιστορικό όνομα την Μακεδονία δήθεν για την συναδέλφωση των λαών όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ…και μόνο.
Ο Τσίπρας θα στραπατσαριστεί, θα χάσει την λάμψη του ηγέτη, θα ηττηθεί από τον Μητσοτάκη αλλά δεν θα συνθλιβεί πολιτικά.
Ο Μητσοτάκης θα κερδίσει τον Τσίπρα αλλά μια νίκη 6 με 7 μονάδες στις ευρωεκλογές μετά από τα όσα προκάλεσε ο Τσίπρας στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στο μεταναστευτικό…δεν θα είναι κάτι το εντυπωσιακό.
Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης με τις 6 με 7 μονάδες διαφορά θα έχουν χάσει πολιτικούς πόντους…
Η οικονομία, οι επενδυτές παρακολουθούν μια φαύλη κόντρα μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, αντί να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας όπως έγινε σε άλλες χώρες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αλληλοβρίζονται για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους.
Οι επενδυτές ανησυχούν βλέπουν ότι ο πολιτικός κατήφορος μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές και ο κίνδυνος για το χρηματιστήριο και για τα ομόλογα αυξάνεται…
Η οικονομία χρειάζεται σοβαρότητα, σταθερότητα, όχι πολιτικό λαϊκισμό.

Υποσημείωση

Ο κύκλος του Τσίπρα έχει κλείσει, πρέπει να περάσει στην αντιπολίτευση καθώς επιτέλεσε ένα ρόλο.
Με τον μανδύα της αριστεράς πέρασε τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στην νεότερη οικονομική ιστορία της χώρας και μεταρρυθμίσεις με το μικρότερο κοινωνικό κόστος.
Στον τομέα αυτό στρατηγικά πέτυχε ο Τσίπρας.   
Όμως τα 300 ή 500 ευρώ εφάπαξ που θα δοθούν παραμονές ευρωεκλογών είναι τουλάχιστον πολιτική απάτη.
Ο κύκλος του Μητσοτάκη ανοίγει καθώς η Ελλάδα έχει ανάγκη αναπτυξιακή πολιτική.
Ο κόσμος θα ψηφίσει τον Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές γιατί πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την ανάπτυξη από τον Τσίπρα και αυτό είναι αληθές.
Όμως ο πολιτικός χρόνος του Μητσοτάκη θα εξαντληθεί γρήγορα και απέναντι του θα έχει ένα Τσίπρα που πολιτικά θα έχει επιβιώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης