Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Daily Mail: Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ - Μετέφερε κάνναβη 1,3 εκατ. δολ.

Daily Mail: Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ - Μετέφερε κάνναβη 1,3 εκατ. δολ.
Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας και ο συνεργάτης του συνελήφθησαν μετά την προσγείωση τους στον Άγιο Χριστόφορο της Καραϊβικής
Σε μπελάδες μπήκε ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας Άλκης Δαυίδ, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον δισεκατομμυριούχο συνεργάτη του μετά την προσγείωσή τους στον Άγιο Χριστόφορο (Saint Kitts) της Καραϊβικής με ιδιωτικό τζετ επειδή μετέφεραν κάνναβη αξίας 1.3 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στο τζετ επέβαινε μάλιστα και ο διάσημος «κολλητός» του, ο ηθοποιός Jonathan Rhys Meyers.
Όπως αναφέρει η Daily Mail ο Άλκης Δαυίδ μαζί με τον συνεργάτη του Chase Ergen μετέφεραν στο αεροπλάνο περίπου 5.000 φυτά κάνναβης, στο πλαίσιο του σχεδίου τους να ανοίξουν νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή.
Ωστόσο, μετά την προσγείωσή τους, τελωνειακοί υπάλληλοι που έλεγξαν το αεροσκάφος τους «έθεσαν υπό κράτηση» για οκτώ ώρες προτού τελικά τους αφήσουν να φύγουν.
Μερικές μέρες αργότερα, όταν επιχείρησαν να φύγουν από το νησί, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.
Ο Άλκης Δαυίδ είναι μέλος της πασίγνωστης οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες.

Η σύλληψη του Άλκη Δαυίδ και του Chase Ergen
David, 50, pictured during his arrest, and Chase Ergen, heir to satellite fortune, are said to have transported an estimated 5,000 cannabis plants as part of their new business to 'develop legal cannabis businesses in the region'

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το «φορτίο» που έβαλε σε μπελάδες τους δύο επιχειρηματίες περιλάμβανε εκτός από φυτά κάνναβης, σπόρους κάνναβης και προϊόντα ελαίου CBD της φίρμας Swissx.  
Η συνολική του αξία υπολογίζεται στα 1,3 εκατ. δολάρια.
Σε δήλωσή της στην Daily Express, η Αστυνομία του Αγίου Χριστοφόρου επιβεβαίωσε ότι εις βάρος του Δαυίδ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κατοχή παράνομων ουσιών, παράνομη εισαγωγή κάνναβης στην χώρα και πρόθεση για πώληση.
Στον αντίποδα, ο Άλης Δαυίδ δήλωσε στην DailyMail.com: «Η πεθερά και η σύζυγος του Jonathan Rhys Meyers υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα.
Στη συνέχεια φύγαμε από το αεροδρόμιο αλλά μας συνέλαβαν όταν προσπαθήσαμε να φύγουμε από το νησί μερικές μέρες αργότερα».
Ο Δαυίδ αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 30.000 δολαρίων και παρέδωσε όλα τα ταξιδιωτικά του έγγραφα στις τοπικές Αρχές.
Έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Τρίτη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης