Τελευταία Νέα
Κοινωνία

O Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ - Pyatt: Παιδαριώδης βανδαλισμός - Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

O Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ - Pyatt: Παιδαριώδης βανδαλισμός - Καταδικάζει το ΥΠΕΞ
Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ
(upd3) Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt που έγινε σήμερα Τετάρτη 15/5 στις 04:00 τα ξημερώματα ανέλαβε ο Ρουβίκωνας με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα indymedia.
Ο Ρουβίκωνας, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, αποδίδει την επίθεση του στη μη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο για την τρομοκρατική οργάνωση "17Ν", Δ. Κουφοντίνα.
Στο κείμενό του, ο Ρουβίκωνας κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ασκούν πιέσεις για να μη δοθεί άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, ενώ χαρακτηρίζει «φασιστική διάταξη» το εισαγγελικό βέτο για την άδεια στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.
«Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα.
Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.
Οι πιέσεις από την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε.
Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας» αναφέρει ο Ρουβίκωνας.



Από το βίντεο του Ρουβίκωνα για την επίθεση



Η επίθεση

Η επίθεση έγινε στις 04:00 τα ξημερώματα ομάδα 10 ατόμων που επέβαινε σε πέντε δίκυκλα επιτέθηκε με μπογιές στο σπίτι του κ. Pyatt που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.
Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.
Πρόκειται για την τρίτη επίθεση στο σπίτι του Pyatt και την πρεσβεία των ΗΠΑ μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.
Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας φαίνονται τα μέλη του να σταματούν με μηχανές έξω από την πρεσβευτική κατοικία και να πετούν μπουκάλια με μαύρη και κόκκινη μπογιά στους τοίχους, καθώς και καπνογόνο. Η επίθεση διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα, με τους δράστες να φεύγουν από το σημείο με τις μηχανές τους.
Το video τελειώνει με μια φράση του Δημήτρη Κουφοντίνα και το κείμενο που ανέβασε ο Ρουβίκωνας στο indymedia.

Αντίδραση Pyatt: Παιδαριώδης βανδαλισμός

Αναφερόμενος στην επίθεση που καταγράφηκε σήμερα τα ξημερώματα στο σπίτι του αναφέρθηκε με ανάρτηση του στο twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, ο οποίος έκανε λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό».

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο.
Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο κ.Pyatt.

 


Ωστόσο, ο Αμερικάνος πρέσβης επανήλθε αργότερα με ομιλία του στο περιθώριο του 7ου συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Σχολή Ικάρων.
«Για το σημερινό συμβάν στο σπίτι μου, θέλω αρχικά να ευχαριστήσω το υπουργείο Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη για τα μηνύματα συμπαράστασης τους.
Έχουμε πολλά χρώματα στην Πρεσβεία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξαναβάψουμε τον τοίχο.
Αυτός, όμως, ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της, ως έναν προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις.
Είμαι ευγνώμων που όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία σκοπεύει γρήγορα να λύσει το θέμα» ανέφερε ο κ.Pyatt.

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών «για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».
«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας.
Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το  ΥΠΕΞ, το οποίο επισημαίνει ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».
Πληροφορίες αναφέρουν πως για το περιστατικό αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Geoffrey Pyatt στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

ΝΔ: Κε.Τσίπρα θα σας το πούμε απλά, η ανοχή είναι συνενοχή

Παρέμβαση για τις επιθέσεις στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κάνει η ΝΔ, εξαπολύοντας τα πυρά της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Επίθεση σε σπίτι πρέσβη.
Νέα επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα.
Καμμένα αυτοκίνητα δημοσιογράφων.
Γιάφκες στα Πανεπιστήμια.  
Πορείες συμπαράστασης στον Κουφοντίνα.
Θα σας το πούμε απλά κ. Τσίπρα: Η ανοχή είναι συνενοχή» αναφέρει η ΝΔ.

Κουμουτσάκος: Τριάντα επιθέσεις σε πρεσβείες από τον Μάρτιο του 2015 - Αναποτελεσματική η κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι είναι αναποτελεσματική στο να αντιμετωπίσει επιθέσεις σε πρεσβείες και πρεσβευτικές κατοικίες εξαπολύει ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt.
«Τον Μάρτιο κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση διότι οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις εναντίον πρεσβειών και πρεσβευτικών κατοικιών έχουν γίνει φαινόμενο και είναι παγκόσμιο ρεκόρ.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα, από το 2015 έως σήμερα, έχουν γίνει 30 τέτοιες επιθέσεις.
Καλέσαμε τότε την κυβέρνηση να κάνει ότι απαιτείται, προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα που αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας.
Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να απαντήσει.
Η αναποτελεσματικότητα της οδηγεί στο να αναπαράγεται ένα φαινόμενο που είναι βλαπτικό για τη διεθνή εικόνα της χώρας και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα» υποστήριξε ο κ.Κουμουτσάκος.

Θεοδωράκης: Ο Pyatt είναι φίλος της Ελλάδας

Την θέση ότι ο Geoffrey Pyatt είναι φίλος της Ελλάδας διατυπώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε τα ξημερώματα κατά της οικίας του πρέσβη των ΗΠΑ από μέλη του Ρουβίκωνα.
«Ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt είναι φίλος της Ελλάδας και κανένας κουκουλοφόρος όπως και κανένα κατακάθι της δημοσιογραφίας ή του διαδικτύου δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Οι υπουργοί να πάψουν να είναι γραφικοί σχολιαστές και να προστατεύσουν τη χώρα από τους βανδάλους που γελοιοποιούν το κράτος» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Θεοδωράκης.

Κικίλιας (ΝΔ): Ντροπή για το ελληνικό κράτος η επίθεση στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ

Ντροπή για το ελληνικό κράτος χαρακτήρισε την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
«Μετά από την επίθεση του Ρουβίκωνα σε Υπουργείο 'Αμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών και Βουλή, τώρα και στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη Geoffrey Pyatt.
Τι ντροπή για το ελληνικό κράτος», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νέα πορεία σήμερα 15/5 αντεξουσιαστών για τον Δ. Κουφοντίνα – Διαμαρτυρία για τη μη χορήγηση άδειας


Νέα πορεία διαμαρτυρίας για τη μη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Δ. Κουφοντίνα έχουν προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη 15/5 αντεξουσιαστές.
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 το απόγευμα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Σημειώνεται πως μετά την χθεσινή πορεία για τον Δ. Κουφοντίνα υπήρξαν επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αντεξουσιαστές, οι οποίοι επιτέθηκαν με μολότοφ κατά της διμοιρίας που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη αλλά και των δυνάμεων που βρίσκονταν στις οδούς Τοσίτσα και Πατησίων.
Ο Δ. Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε πρόσφατα και για δεύτερη φορά το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια.
Για το θέμα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου είχε ζητήσει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου,τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής προκειμένου να τα μελετήσει για να κρίνει εάν θα ζητήσει αίτηση αναίρεσης.


(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 15/5 08:23)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης