Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά του ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού και της ασφάλειας των ανέργων ο Weber (ΕΛΚ)

tags :
Κατά του ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού και της ασφάλειας των ανέργων ο Weber (ΕΛΚ)
Κοινωνικό είναι ό,τι δημιουργεί θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Weber
Απορρίπτει ρητά το αίτημα για την εισαγωγή ευρωπαϊκού κατώτατου μισθού και ευρωπαϊκής ασφάλειας ανέργων ο Manfred Weber, επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τις ευρωεκλογές: «Κοινωνικό είναι ό,τι δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Οι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, τη Μάλτα ή τη Ρουμανία δεν στρέφονται προς εμένα ζητώντας έναν πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό ή μια ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων (αλλά εργασία)», όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

Ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός είπε, επίσης, ότι θέλει να μεταρρυθμίσει το ευρωπαϊκό δίκαιο ανταγωνισμού, ώστε να διευκολύνει τις μεγάλες συγχωνεύσεις επιχειρήσεων στην Ευρώπη: «Ο ευρωπαϊκός νόμος περί ανταγωνισμού είναι καλός, αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εκτεθειμένη σε ένα νέο, πιο επιθετικό ανταγωνισμό, είτε από την Αμερική του Tραμπ ή από την Κίνα, η οποία δεν είναι πλέον αναπτυσσόμενη χώρα στην πραγματικότητα.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να έχει τη δυνατότητα να επιτρέπει τις μεγάλες συγχωνεύσεις και να προωθεί τους Ευρωπαίους πρωταθλητές.
Στο γερμανικό δίκαιο του ανταγωνισμού υπάρχει η δυνατότητα υπουργικής έγκρισης για απαγορευμένες συγχωνεύσεις καρτέλ. Εύχομαι να υπάρξει μια ανάλογη ευρωπαϊκή έγκριση».
Αν ο κ. Weber εκλεγεί Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / Κομισιόν δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί για «περισσότερες εμπορικές συμφωνίες, περισσότερη ενιαία αγορά, περισσότερες υποδομές και περισσότερη έρευνα.
Διότι και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, η Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ανεξάρτητη και σε περίπτωση αμφιβολίας με την υποστήριξη της κυβέρνησης. Χωρίς κρατικά χρήματα, η Airbus δεν θα είχε γίνει παγκόσμια ανταγωνιστικός όμιλος», όπως τόνισε στο «Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland).

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης