Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε νέα χαμηλά 10 ετών υποχώρησε η ανεργία το α΄ 3μηνο 2019, στο 8,7% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γαλλία: Σε νέα χαμηλά 10 ετών υποχώρησε η ανεργία το α΄ 3μηνο 2019, στο 8,7% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2009
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία για το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία διαμορφώθηκε στο 8,7% έναντι 8,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2009.
Παράλληλα, τα στοιχεία της Insee επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία θα υποχωρήσει στο 8,7%.
Εξαιρουμένων των γαλλικών υπερπόντιων εδαφών, όπου η ανεργία τείνει να είναι υψηλότερη, το ποσοστό ανεργίας στην ηπειρωτική Γαλλία υποχώρησε επίσης νέα χαμηλά δεκαετίας, και συγκεκριμένα στο 8,4% έναντι 8,5% το τέταροτ τρίμηνο του 2018.
Αν και η ανάπτυξη της οικονομία είναι υποτονική τους τελευταίους μήνες, η Γαλλία εξακολουθεί να προσθέτει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ωθώντας την απασχόληση στα υψηλότερα επίπεδα από τη δεκαετία του 1980.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Insee, το ποσοστό απασχόλησης στη Γαλλία παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμην του προηγούμενου έτους, στο 66,1%.
Σημειώνεται ότι η πτώση της ανεργίας αποτελεί έναν από τους κύρους στόχους του προέδρου Emmanuel Macron, ο οποίος το 2017 προχώρησε σε χαλάρωση των εργατικών νόμων της χώρας, τα οποία αποτελούσαν εμπόδιο για τις προσλήψεις, σύμφωνα με τις επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης