Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurasia Group: Φόβοι για ένοπλη σύγκρουση ΗΠΑ - Ιράν λόγω... ατυχήματος

Eurasia Group: Φόβοι για ένοπλη σύγκρουση ΗΠΑ - Ιράν λόγω... ατυχήματος
Αναλυτής της Eurasia Group δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Τη στιγμή που οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν συνεχίζουν να κλιμακώνονται, αναλυτές αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκφράζουν τους φόβους τους για να ξεσπάσει σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.
Σύμφωνα με τον Henry Rome από τη Eurasia Group, ο κίνδυνος για «λάθος υπολογισμό από Ουάσιγκτον και Τεχεράνη είναι πραγματικός.
«Εάν ΗΠΑ και Ιράν καταλήξουν σε σύγκρουση στο εγγύς μέλλον θα οφείλεται σε λάθος υπολογισμό ή λανθασμένη αντίληψη» δήλωσε ο Rome στο CNBC.
Αν και τόσο ο Donald Trump όσο και ο ηγέτης του Ιράν έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν πόλεμο, ο Rome υποστηρίζει πως «η ιστορία έχει δείξει ότι πολλές, πολλές φορές ότι αν και δύο κράτη δεν ενδιαφέρονται και ένοπλη σύγκρουση, δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε αυτή λόγω ενός ατυχήματος, λανθασμένης αντίληψης ή προβοκάτσιας».
Σημειώνεται ότι χθες, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την ανάκληση Αμερικανών διπλωματών από το Ιράκ λόγω ανησυχιών για απειλές από ιρανικές δυνάμεις.
Ωστόσο, κορυφαίος αξιωματούχος του βρετανικού στρατού επισημαίνει ότι δεν υπάρχει αυξημένες απειλές από δυνάμεις στο Ιράκ ή τη Συρία που στηρίζονται από το Ιράν.
«Οι ΗΠΑ έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας προσπαθώντας να πείσουν τους συμμάχους τους για τις απειλές που αντιμετωπίζουν από το Ιράν, κυρίως λόγω του ιστορικού της και των ατόμων που έλαβε την απόφαση, δηλαδή του John Bolton» δήλωσε ο Rome.
Ωστόσο δεν θα πρέπει να απορρίπτεται αυτό το ενδεχόμενο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης