Τελευταία Νέα
Οικονομία

Centeno: Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τις δεσμεύσεις της -Το θέμα των παροχών θα εξετασθεί από την Κομισιόν

Centeno: Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τις δεσμεύσεις της -Το θέμα των παροχών θα εξετασθεί από την Κομισιόν
Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τις δεσμεύσεις της, δήλωσε ο κ. Centeno 

Την ανάγκη σεβασμού των δεσμεύσεών της έναντι των πιστωτών υπογράμμισε για την Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Mario Centeno, στο πλαίσιο των δηλώσεων μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Ενημερωθήκαμε από την Ελλάδα για τις πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης.
Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τις δεσμεύσεις της», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με τις παροχές που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε πως «το θέμα θα εξετασθεί από την Κομισιόν».
Ο Πορτογάλος αξιωματούχος ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συνέχεια στην ανάκαμψη της Ελλάδας, η οποία έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια», αλλά και να συντηρηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, εκτιμώντας πως «θα συνεχιστεί», όπως και η αύξηση των θέσεων εργασίας το επόμενο διάστημα, «αλλά με πιο ήπιους ρυθμούς».
Σε ό,τι αφορά στο Brexit και τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ, είπε πως «αποτελούν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης