Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,3% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου σημείωσε άνοδο της τάξεως του +6,3%
Οριακή πτώση σημείωσε η κατασκευαστική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019, μετά τη σημαντική ανάκαμψη που είχε καταγράψει τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα σημερινά (17/5) στοιχεία της Eurostat.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη υποχώρησε κατά -0,3% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος τηα τάξεως του +3%
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή σημείωσε άνοδο της τάξεως του +6,3% έναντι ετήσιας ανόδου +5,2% τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η παραγωγή στον τομέα κατασκευής κτηρίως υποχώρησε κατά -0,6%, ενώ αντίθετα η παραγωγή στον τομέα πολιτικών μηχανικών ενισχύθηκε κατά +0,4%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,7% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2018 σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +5,8%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μεγαλύτερα μηνιαία ποσοστά πτώσης σημειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο (-1,9%), την Ουγγαρία (-2,5%) και τη Σλοβενία (-6,1%), ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου καταγράφηκαν στη Γερμανία (+1%), τη Ρουμανία (+1,8%) και την Τσεχία (+2,4%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης