Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Salvini, Le Pen και AfD σε συγκέντρωση στο Μιλάνο εν όψει Ευρωεκλογών

Ιταλία: Salvini, Le Pen και AfD σε συγκέντρωση στο Μιλάνο εν όψει Ευρωεκλογών
Κι ενώ το μεταναστευτικό ενώνει τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, η οικονομία τους χωρίζει
Μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποιεί απόψε (18/5) η Λέγκα του Βορά στο Μιλάνο στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές με κεντρικό ομιλητή τον Matteo Salvini τη Marine Le Pen και εκπρόσωπο του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD).
Η συνάντηση των ευρωπαίων εθνικιστών το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ντουόμο του Μιλάνο, αναμένεται να στείλει ένα σκληρό αντιμεταναστευτικό μήνυμα προς την Ευρώπη καθώς οι εθνικιστές συμφωνούν στην σκληρή γραμμή για το μεταναστευτικό και στην οχύρωση των ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά έχουν σαφώς αντίθετες απόψεις για την οικονομία.
Η Marine Le Pen, ο Jerg Moiten από την “Εναλλακτική για την Γερμανία” κι άλλα δεκαοκτώ κόμματα και κινήματα από τον ίδιο χώρο θα ενώσουν απόψε τις φωνές τους στο Μιλάνο.
Κι ενώ το μεταναστευτικό τους ενώνει, η οικονομία τους χωρίζει.
Η Αυστρία, για παράδειγμα, δεν δέχεται τις θέσεις του Salvini για αύξηση του ελλείμματος και του κρατικού χρέους, οι οποίες προκάλεσαν ανησυχία τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στους συμμάχους του από το κόμμα των Πέντε Αστέρων.
Ο γραμματέας της Λέγκα αναμένεται να υπογραμμίσει ότι οι ευρωεκλογές αυτές είναι καθοριστικής σημασίας για να γυρίσει σελίδα η Ευρώπη. Το “Εθνικό Μέτωπο” και η Λέγκα θα είναι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπικές έρευνες, πιθανώς πρώτο κόμμα σε Γαλλία και Ιταλία αντίστοιχα.
Αλλά δύσκολα θα επηρεάσουν την σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Salviniωστόσο, αντιμετωπίζει και εσωτερικά προβλήματα: το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο ξεκίνησαν έρευνα.
Κύριος στόχος είναι να ελέγξουν αν ο ιταλός υπουργός εσωτερικών χρησιμοποίησε κρατικές πτήσεις για να μεταβεί σε κομματικές εκδηλώσεις. «Είμαι ο υπουργός που κοστίζει λιγότερο», απαντά ο άμεσα ενδιαφερόμενος.
Συγχρόνως, όμως, η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι από την αρχή του χρόνου ήταν παρών με πλήρες ωράριο στο υπουργείο του μόνο επί δεκαεπτά ημέρες.
Οι Ιταλοί ωστόσο που αντιτίθενται στις ακροδεξιές φανφάρες του Salviniβρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τον αμφισβητούν . Κρεμούν σεντόνια στα παράθυρα των σπιτιών τους με συνθήματα όπως «Salviniείσαι ανεπιθύμητος» ή «Salvini; Όχι, ευχαριστώ».
Οι πυροσβέστες έχουν αναγκαστεί να κατεβάζουν τις τελευταίες ημέρες τα σεντόνια από τα παράθυρα τα οποία κατά κακήν τους τύχη πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης