Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Boris Johnson επικρατέστερος διάδοχος της May - Στο ναδίρ η στερλίνα καθώς η χώρα βαδίζει προς αιφνίδιο Brexit

Ο Boris Johnson επικρατέστερος διάδοχος της May - Στο ναδίρ η στερλίνα καθώς η χώρα βαδίζει προς αιφνίδιο Brexit
Ο Johnson έχει τη στήριξη του 39% των μελών του Συντηρητικού Κόμματος και θεωρείται η καλύτερη επιλογή διαδοχής μετά την ταπεινωτική αποχώρηση της May
(Upd) Ένα βήμα από το κατώφλι της Ντάουνιγκ Στρίτ φαίνεται ότι είναι ο εκκεντρικός πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Boris Johnson ο οποίος εμφανίζεται ως ο πιθανός διάδοχος της Theresa May μετά την παραίτηση της από την πρωθυπουργία, η οποία θεωρείται υπόθεση ημερών (10 Ιουνίου).
Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύουν σήμερα (18/5) οι Times δείχνουν ότι ο Johnson έχει τη στήριξη του 39% των μελών του Συντηρητικού Κόμματος και θεωρείται η καλύτερη επιλογή διαδοχής μετά την ταπεινωτική αποχώρηση της May.
H δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε το YouGov έδειξε ότι ο Johnson προηγείται ουσιαστικά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του για την πρωθυπουργία, πρώην υπουργό αρμόδιο για το Brexit, Dominic Raab που λαμβάνει ποσοστό 13% και ακολουθούν οι Michael Gove με 9% και Matt Hancock με μόλις 1%.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ένα υπάρξει δεύτερος γύρος μεταξύ Johnson και Raab ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου θα επικρατήσει με 59 μονάδες έναντι 41 του αντιπάλου του.

Boris Johnson is the first choice, with the backing of 39 per cent of the membership. Dominic Raab is second, follow by Michael Gove and Matt Hancock

Στο ναδίρ η στερλίνα 

Κι ενώ η Βρετανία οδεύει προς την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση η στερλίνα δέχεται μεγάλες πιέσεις .
Οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν ανησυχίες ωστόσο για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτώση της στερλίνας έναντι του ευρώ από την εποχή καθιέρωσης του ενιαίου νομίσματος.
Κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών θα είναι το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών του Nigel Farage η Societe Generale εκτιμά ότι μετά από μια τέτοια εξέλιξη αυξάνονται οι πιθανότητες ο διάδοχος της May να ασκήσει πιέσεις για αιφνίδια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι που συνάδει με τις θέσεις του Boris Johnson
H στερλίνα υποχώρησε χθες σε ναδίρ τεσσάρων μηνών, κοντά στο 1,27 έναντι του δολαρίου, αφότου η May δεσμεύθηκε σε χρονοδιάγραμμα αποχώρησής της από την πρωθυπουργία από τον Ιούνιο και αφότου η αντιπολίτευση των Εργατικών αποχώρησε από τις συνομιλίες.
Η στερλίνα υποχωρεί επί δέκα διαδοχικές συνεδριάσεις έναντι του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης