Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικυρώνει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ο Καναδάς, μετά την άρση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο

Επικυρώνει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ο Καναδάς, μετά την άρση των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο
O Trump είχε επιβάλει τον Μάρτιο 2018 δασμούς 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο που προέρχονται από Καναδά και Μεξικό
Ο Καναδάς θα κινηθεί με ταχύτητα, ώστε να επικυρώσει τη νέα εμπορική συμφωνία της Βορείου Αμερικής, όπως δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Chrystia Freeland.
Χρονικά προηγήθηκε η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν τους δασμούς για τον χάλυβα και το αλουμίνιο από τον Καναδά.
O πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump είχε επιβάλει τον Μάρτιο 2018 δασμούς 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο που προέρχονται από Καναδά και Μεξικό, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφαλείας.
Οι δασμοί για τα μέταλλα αποτελούσαν σημαντικό «αγκάθι» για τον Καναδά και το Μεξικό και ανάγκασαν τις δύο χώρες να σταματήσουν την επικύρωση της νέας τριμερούς εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ  (USMCA), η οποία πρόκειται να αντικαταστήσει τη NAFTA.
«Ήμασταν πολύ σαφείς ότι εφ 'όσον υπάρχουν δασμοί εναντίον μας, θα ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για εμάς να επικυρώσουμε τη νέα NAFTA και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν καταθέσαμε τη σχετική νομοθεσία», δήλωσε η Freeland στο CBC .
«Τώρα που αυτό το μεγάλο εμπόδιο έχει αρθεί, ο δρόμος έχει ανοίξει», είπε, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε θα κατατεθεί η σχετική συμφωνία στο Κοινοβούλιο. 
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau στην Οτάβα στις 30 Μαΐου προκειμένου να συζητήσει την «προώθηση» της επικύρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης