Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά από την Κρήτη: Ζητάμε τη στήριξή σας για να είμαστε το τρίτο κόμμα - Να γυρίσει η χώρα σελίδα

Γεννηματά από την Κρήτη: Ζητάμε τη στήριξή σας για να είμαστε το τρίτο κόμμα - Να γυρίσει η χώρα σελίδα
Η Κρήτη που ήταν το προπύργιο των δημοκρατικών αγώνων με το ΠΑΣΟΚ, θα είναι και πάλι μπροστά για την προοδευτική αλλαγή
Ευθεία επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το Ηράκλειο της Κρήτης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια της προεκλογικής της ομιλίας.
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τα χρήματα που μέσω επιδομάτων και 13ης σύνταξης, δίνει στους συνταξιούχους, είναι στην ουσία όσα έχει πάρει μέσα από την υπερφορολόγηση, τη λιτότητα και τα σκληρά μνημόνια τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
«Χθες το βράδυ χιλιάδες άνθρωποι - και αυτό δείχνει πόσο πολύ το είχαν ανάγκη, δεν περίμεναν ούτε να ξημερώσει - πήγαν στα ATM για να πάρουν αυτή την περίφημη «13η σύνταξη». Διαπίστωσαν ότι ακόμα και σε αυτό τους κορόιδεψε για άλλη μία φορά, γιατί είναι κουτσουρεμένο από παρακρατήσεις και φόρους. Εμείς είπαμε από την αρχή ότι δεν υπάρχει 13η σύνταξη γιατί όταν σου έχουν κόψει τη 12η δεν μπορεί να σου λένε ότι σου δίνουν τη 13η.
Έχει πάρει από τους συνταξιούχους 6 δισ. ευρώ (όχι από τους πλούσιους που έλεγε) και δίνει 800 εκατομμύρια ευρώ και τους λέει από πάνω ότι «σας κάνω πάρα πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση, θαυμάστε με, χειροκροτήστε με, ψηφίστε με, μου χρωστάτε γιατί σας γυρίζω πίσω αυτά τα ψίχουλα» τα οποία ο ελληνικός λαός τα έχει πολύ μεγάλη ανάγκη», είπε η κ. Γεννηματά.
Απευθυνόμενη στον κ Μητσοτάκη υποστήριξε, ότι τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ όσο και ο πρωθυπουργός έδειξαν το ήθος τους στην άγρια σύγκρουση που είχαν στη Βουλή.
Αναφερόμενη στην Κρήτη τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει πολλά σε έργα υποδομής στο νησί που στηρίζει την ελληνική οικονομία.
«Η Κρήτη που ήταν το προπύργιο των δημοκρατικών αγώνων με το ΠΑΣΟΚ, θα είναι και πάλι μπροστά για την προοδευτική αλλαγή. Είμαι σίγουρη, είμαι αισιόδοξη ότι θα στείλει ένα δυνατό μήνυμα, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι, οδηγεί σε αδιέξοδο.
Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ. Κίνημα Αλλαγής τώρα και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Μαζί ξανά ψηλά», τόνισε.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι έχει σημασία να υπάρχει μία ισχυρή Προοδευτική Παράταξη στον τόπο. «Θα είμαστε τρίτο κόμμα και θα έχουμε και μεγαλύτερα ποσοστά από αυτά που λένε οι δημοσκοπήσεις. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξη. Θα αναμετρηθούμε στην κάλπη.
Τώρα οι πολίτες έχουν μέτρο σύγκρισης, μας μετρούν όλους και τοποθετούνται ξανά. Τώρα έχει αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο όλων και θα δείτε ότι θα είμαστε πράγματι η έκπληξη αυτών των εκλογών.
Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και ζητάμε τη δύναμη για να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν» είπε χαρακτηριστικά και κέλσε όλους να πάνε στις κάλπες και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.
Αναφερόμενη στις κρίσιμες για την ευρώπη αλλά και την Ελλάδα ευρωεκλογές υποστήριξε πως «υπάρχουν δύο μεγάλα ζητούμενα από τις ευρωεκλογές. Το πρώτο είναι να γυρίσει σελίδα η Ευρώπη, να ενισχυθούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο μην το υποτιμάτε.
Το δεύτερο είναι τα πολιτικά μηνύματα για τον τόπο. «Εκεί λοιπόν χρειάζεται να πάρουμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα στις εθνικές εκλογές».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης