Τελευταία Νέα
Διεθνή

Knot (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο

Knot (ΕΚΤ): Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο
Ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης επανέλαβε την ανάγκη για την επίτευξη του στόχου κοντά στο 2%
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν βρίσκεται στο επίπεδο που επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δήλωσε ο Klaas Knot μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Ο Knot, που επίσης είναι διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας, επανέλαβε την ανάγκη για την επίτευξη του στόχου κοντά στο 2%.
Τον Απρίλιο και σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός στην  Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 1,7% σημειώνοντας αύξηση από το 1,4% τον Μάρτιο 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Η εν λόγω αύξηση προσέφερε μία σχετική ικανοποίηση στην ΕΚΤ, που εκτιμά πως βρίσκεται πιο κοντά στον στόχο που έχει θέσει.
Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι,  η οικονομία στην  Ευρωζώνη με την πλήρη αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τη δέουσα δυναμική, σημείωσε ο Knot. 
Πάντως ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης παρατήρησε, πως η γενικότερη διαδικασία αύξησης των τιμών επιβραδύνθηκε και κατέστη πιο αβέβαιη εξαιτίας των οικονομικών κρίσεων.
Ο Knot επιβεβαίωσε επίσης, πως υπάρχει η πρόθεση για περισσότερες δημόσιες επενδύσεις στην Ευρώπη αλλά αυτό δεν θα πρέπει να γίνει με την αύξηση του δημόσιου ελλείμματος ή του χρέους.
Μιλώντας για την Ιταλία, η οποία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ αλλά και ένα υψηλό επίπεδο ιδιωτικού πλούτου,  τόνισε πως η χώρα έχει πρόβλημα αναδιανομής και πρόσθεσε, πως η επιβολή ενός φόρου περιουσίας θα ήταν μία λύση στο ζήτημα αυτό. 
Η Ρώμη θα πρέπει να είναι πιο πειθαρχημένη όσον αφορά στο δημόσιο χρέος, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από τα όρια της ΕΕ και επίσης επιδεινώνεται, επισήμανε ο Knot.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης