Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: H γερμανική οικονομία θα κατεβάσει ταχύτητα στο β' 3μηνο 2019

Bundesbank: H γερμανική οικονομία θα κατεβάσει ταχύτητα στο β' 3μηνο 2019
Η γερμανική οικονομία ενδέχεται να κατεβάσει «ταχύτητα» στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, εκτιμά η Bundesbank
Η γερμανική οικονομία ενδέχεται να κατεβάσει «ταχύτητα» στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, αφού σημείωσε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα (20/5/2019) η γερμανική κεντρική τράπεζα, Bundesbank.
Η οικονομία της Γερμανίας επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές ξόδεψαν πιο ελεύθερα και η κατασκευαστική δραστηριότητα επιταχύνθηκε, χάρη στις ήπιες καιρικές συνθήκες, αλλά οι προοπτικές παραμένουν «θολές» λόγω των εμπορικών εντάσεων.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση στο α’ τρίμηνο 2019 και κατά 0,7% σε ετήσια, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Η Bundesbank αναφέρει στη μηνιαία έκθεσή της ότι η ανάκαμψη του πρώτου τριμήνου οφείλεται σε «διάφορους ειδικούς παράγοντες», κάτι που σημαίνει ότι η οικονομία θα δυσκολευτεί να διατηρήσει τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.
Η κεντρική τράπεζα επισημαίνει επίσης ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αντιμέτωπη με μια ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό και ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω φέτος, έχοντας πέρυσι σημειώσει την πρώτη πτώση από τη οικονομική κρίση το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης