Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πόσο - ρεκόρ 23 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό το 2018

Γερμανία: Πόσο - ρεκόρ 23 δισ. ευρώ για το μεταναστευτικό το 2018
Πόσο - ρεκόρ ξόδεψε πέρυσι για το μεταναστευτικό η Γερμανία
Το ποσό-ρεκόρ των 23 δισ. ευρώ ξόδεψε για την ενσωμάτωση περισσότερων από 1 εκατ. προσφύγων η γερμανική κυβέρνηση, το 2018, καθώς και για την καταπολέμηση των αιτιών της μετανάστευσης στο εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters.
Βάσει της έκθεσης αυτής, την οποία συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, υπήρξε αύξηση 11% στις δαπάνες για τη μετανάστευση, συγκριτικά με τα 20,8 δισ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.
Η αύξηση αφορά κυρίως τις υψηλότερες κρατικές δαπάνες σε μέτρα που αποσκοπούν να κρατήσουν τους μετανάστες εκτός της Ε.Ε. και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις χώρες τους.
Πρόκειται για τις λεγόμενες αιτίες της μετανάστευσης, για την καταπολέμηση των οποίων η γερμανική κυβέρνηση δαπάνησε 7,9 δισ. ευρώ το 2018 (αύξηση 16%).
Το μεταναστευτικό και κυρίως η πολιτική ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά τη μεταναστευτική κρίση του 2015 –με αποτέλεσμα την εισροή μεταναστών και προσφύγων κυρίως από μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής– εξόργισε τους Γερμανούς Συντηρητικούς και έφερε πέρσι τον συνασπισμό της Angela Merkel στα όρια της κατάρρευσης.
Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι του CDU «αποστάτησαν» προς το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο εκπροσωπείται πλέον και στα 16 τοπικά κοινοβούλια και είναι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Μπούντεσταγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης