Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Τα επιτόκια των ΗΠΑ δεν πρέπει να είναι στον αυτόματο πιλότο

Harker (Fed): Τα επιτόκια των ΗΠΑ δεν πρέπει να είναι στον αυτόματο πιλότο
Τα επιτόκια δεν θα πρέπει να αποφασίζονται στον αυτόματο πιλότο, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker
Τα επιτόκια δεν θα πρέπει να αποφασίζονται «ρομποτικά» ή στον αυτόματο πιλότο, διότι τα διαθέσιμα δεδομένα για την οικονομία είναι υπερβολικά ασαφή, ανέφερε σήμερα (20/5/2019) ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
«Για να διαχειριστούμε μηχανικά τη νομισματική πολιτική, θα χρειαζόταν ένα επίπεδο ακρίβειας που δεν είναι εφικτό», δήλωσε ο Harker.
«Θα χρειαζόμασταν πολύ περισσότερα δεδομένα, πολύ πιο συχνά, με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από ό,τι επιτρέπουν οι νόμοι περί οικονομίας», πρόσθεσε.
Ο Harker δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι βλέπει «το πολύ» μια αύξηση των επιτοκίων φέτος, αλλά πρόσθεσε ότι δεν βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια και ότι ανησυχεί για τις χαμηλές προσδοκίες για τον πληθωρισμό.
Χωρίς το όφελος της κριτικής ικανότητας των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, είπε ο Harker, οι κεντρικές τράπεζες ενδεχομένως να είχαν αυξήσει τα επιτόκια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2009, σε μια κίνηση που θα έπληττε την οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης