Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: «Ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία η αναβολή των δασμών από τις ΗΠΑ – Παραμένει το ρίσκο

Moody’s: «Ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία η αναβολή των δασμών από τις ΗΠΑ – Παραμένει το ρίσκο
Έκθεση της Moody’s για τους δασμούς και την παγκόσμια οικονομία
Η απόφαση (17/5) της αμερικανικής κυβέρνησης να αναβάλει για 6 μήνες την επιβολή δασμών έως και 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, αποτελεί μία «ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο το ρίσκο παραμένει, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody’s.
«Εκτιμούμε ότι η αναβολή αυξάνει τη δυνατότητα νέων εμπορικών συμφωνιών και πιθανών εξαιρέσεων από τα τιμολόγια αυτοκινήτων, γεγονός που μειώνει την αβεβαιότητα και μειώνει τις ανησυχίες της αγοράς.
Θεωρούμε ότι αυτή η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων είναι μόνο προσωρινή.
Ο κίνδυνος μιας ξαφνικής διακοπής των διαπραγματεύσεων αυξήθηκε μετά την πρόσφατη κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Επιπλέον, ο κίνδυνος αυξημένης μεταβλητότητας στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένει.
Οι πιθανοί περιορισμοί στις εμπορικές συναλλαγές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αποτελούν βασικό κίνδυνο για την παγκόσμια ανάπτυξη και θα έρθουν σε μία περίοδο ενός επιβραδυνόμενου ρυθμού παγκόσμιας επέκτασης.
Οι δασμοί στα αυτοκίνητα θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στις εξαγωγές της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα».
Σε ό,τι αφορά στον Καναδά και το Μεξικό, «θα χορηγηθούν πιθανές εξαιρέσεις λόγω των στενών δεσμών τους με τις ΗΠΑ και της διαδικασίας επικύρωσης της συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού».
Εκτιμούμε οι δασμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλειες εξαγωγών για τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κορέα κατά 0,2% έως 0,3% και ίδια μείωση στο ΑΕΠ τους», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης