Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zhengfei (Huawei): Οι ΗΠΑ υποτιμούν τη δύναμη μας – Δεν μας επηρεάζουν τα εις βάρος μας μέτρα

tags :
Zhengfei (Huawei): Οι ΗΠΑ υποτιμούν τη δύναμη μας – Δεν μας επηρεάζουν τα εις βάρος μας μέτρα
Δεν μπορούν να μας απομονώσουν από τον υπόλοιπο κόσμο υποστήριξε ο ιδρυτής της Huawei
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποτιμά τη δύναμη μας υποστήριξε ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού Huawei, Ren Zhenfgei, τονίζοντας ότι τα αμερικανικά μέτρα σε βάρος της εταιρείας του δεν επηρεάζουν το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G)
«Το αμερικανικό πολιτικό προσωπικό, με τις πρακτικές του το τρέχον διάστημα, δείχνει ότι υποτιμά τη δύναμή μας», είπε ο Zhenfgei κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV και σε άλλα ΜΜΕ.
Ο Zhenfgei υποστήριξε πως η εταιρεία του έχει λύσεις ως προς τον εφοδιασμό της με ημιαγωγούς και λογισμικό, ότι δεν μπορεί να «απομονωθεί» από τον υπόλοιπο κόσμο σε αυτό το στάδιο , ότι η αντιπαράθεση της είναι με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και όχι με τις αμερικανικές εταιρείες και ότι ήταν προετοιμασμένη για ένα τέτοιο σενάριο.
Παράλληλα τόνισε ότι η ανάπτυξη των δικτύων 5G θα μείνει ανεπηρέαστη από τα αμερικανικά μέτρα και καμία ανταγωνίστρια της Huawei δεν μπορεί να την «προφτάσει» μέσα στα επόμενα «δύο ως τρία χρόνια».
Εν μέσω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσει τις εξαγωγές αμερικανικών τεχνολογικών προϊόντων σε κινεζικές εταιρείες που η κυβέρνησή του διατείνεται ότι εγείρουν «κίνδυνο» για την αμερικανική «εθνική ασφάλεια».
Ωστόσο, η κυβέρνηση Trump αποφάσισε να μειώσει τους εμπορικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Huawei σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση στους πελάτες της κινεζικής εταιρείας.
Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα επιτρέψει στ ην Huawei να αγοράσει προϊόντα που κατασκευάζονται στις  ΗΠΑ για να διατηρήσει το υπάρχον δίκτυο της και για να προχωρήσει στην ενημέρωση του λογισμικού των τηλεφώνων της.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου όσοι εξαρτώνται από τον εξοπλισμό της Huawei να προετοιμαστούν για τη μετάβαση στα νέα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης