Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπάρκας (υφ. Εργασίας): Στις ευρωεκλογές ο λαός θα δώσει απάντηση στο λαϊκισμό και στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις

Μπάρκας (υφ. Εργασίας): Στις ευρωεκλογές ο λαός θα δώσει απάντηση στο λαϊκισμό και στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις
Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει τον χρόνο των εκλογών, στόχος μας να γίνουν τον Οκτώβριο είπε ο υφυπουργός Εργασίας
Την εκτίμηση πως στη κάλπη των ευρωεκλογών ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση στον λαϊκισμό και στις νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις του κ. Μητσοτάκη διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κ. Μπάρκας.
«Η Νέα Δημοκρατία διά στόματος του προέδρου της διεκδικεί την επταήμερη εργασία των εργαζομένων, θεωρεί ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν εργασιακά δικαιώματα, ότι η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους είναι λαϊκισμός.
Γι' αυτόν τον λόγο εμείς τοποθετούμε αυτά τα ερωτήματα στην κάλπη των ευρωεκλογών, λέγοντας ότι υπάρχουν μοντέλα στην Ευρώπη, τα οποία ακολουθούν το μοντέλο του κ. Μητσοτάκη --θα θυμίσω τον κ.Κουρτς στην Αυστρία, ο οποίος νομοθέτησε το 12ωρο» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μπάρκας, ο οποίος ερωτηθείς για την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, είπε πως ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις για τον χρόνο των εθνικών εκλογών.
«Στόχος μας είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβρη, στο τέλος της τετραετίας αυτής της κυβέρνησης.
Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι οι ευρωεκλογές θα δρομολογήσουν πράγματα -και κατά την άποψή μου θα δρομολογήσουν πράγματα στην αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο κ.Μπάρκας.
«Η ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα έχει να κάνει με μια πραγματικότητα, ότι η χώρα μας από τον Αύγουστο του 2018 είναι εκτός μνημονίων και πλέον αφού έχει ξεπεράσει μια τεράστια κρίση, η οποία μας κούρασε, μας ταπείνωσε, πλέον, μόνη της μπορεί να σχεδιάζει το μέλλον της» υποστήριξε ο  υφ.Εργασίας, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα ελάφρυνσης δεν ήταν προεκλογικού χαρακτήρα παροχές.
«Ο ελληνικός λαός "μάτωσε" τόσα χρόνια, ώστε να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ο ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη και την κέρδισε, η χώρα να βγει από την κρίση, γι' αυτό κι εμείς του επιστρέφουμε αυτά τα οποία αξίζει.
Η αναφορά της ΝΔ, ότι όλα αυτά γίνονται προεκλογικά κατά την άποψή μου καταρρίπτεται από το γεγονός ότι η χώρα μας εδώ και σχεδόν έναν χρόνο βρίσκεται εκτός μνημονίων.
Εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την ελληνική κοινωνία, η οποία πραγματικά σήκωσε το βάρος της κρίσης, θεωρώντας ότι ήταν μία κρίση για την οποία δεν έφταιγε αλλά πλήρωσε γι' αυτήν, αγωνιζόμαστε έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων, των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των νέων της χώρας μας καλύτερη» είπε ο κ.Μπάρκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης