Παπανάτσιου: Η μείωση του ΦΠΑ θα έχει άμεση θετική επίδραση σε πολίτες και επιχειρήσεις

Παπανάτσιου: Η μείωση του ΦΠΑ θα έχει άμεση θετική επίδραση σε πολίτες και επιχειρήσεις
Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία
Την άποψη πως η μείωση του ΦΠΑ θα έχει άμεση θετική επίδραση στο σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων εξέφρασε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η ίδια επισημαίνει -με δήλωση της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- ότι είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την ένταξη σε ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά για την διευκόλυνση των πολιτών.
Ολόκληρη η δήλωση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είναι η ακόλουθη: «Έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή δύο πολύ σημαντικών μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, τα οποία νομοθετήθηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Πρώτον, έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην εφορία.
Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, αγρότες, το σύνολο των πολιτών, μπορούν να κάνουν αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα Taxisnet.
Είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία υποβολής αίτησης για την ένταξη σε ρύθμιση οφειλών γίνεται ηλεκτρονικά για τη διευκόλυνση των πολιτών.
Επιπλέον, από χθες 20 Μαΐου, ξεκίνησε να ισχύει η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα τρόφιμα και στην εστίαση, καθώς και από το 13% στο 6% στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση).
Πρόκειται για ένα μέτρο με άμεση θετική επίδραση στο σύνολο των πολιτών και στις επιχειρήσεις, ένα μέτρο που αναμένεται να ενισχύσει την κατανάλωση και να συμβάλει στην αναθέρμανση της οικονομίας».
Επίσης, πρόσθεσε ότι: «Από την πλευρά μας, μετά και τις επαφές της κυβέρνησης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος της υγιούς επιχειρηματικότητας θα συμβάλει τα μέγιστα για να γίνει πράξη η μείωση των τιμών των προϊόντων στο ράφι και στην εστίαση, κάτι που δεν ωφελεί μόνο την τσέπη του καταναλωτή αλλά και την ίδια την επιχείρηση.
Όλα τα θετικά μέτρα που νομοθετήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι μόνιμου χαρακτήρα, ήρθαν για να μείνουν.
Το σχέδιό μας για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και την άρση αδικιών του παρελθόντος, έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται.
Συνεχίζουμε, έχοντας πάντα γνώμονα τις ανάγκες των πολλών».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS