Τουρκία: Σάλος με το CNN-Turk - Διέκοψε ξαφνικά τη συνέντευξη του Imamoglu

Τουρκία: Σάλος με το CNN-Turk - Διέκοψε ξαφνικά τη συνέντευξη του Imamoglu
Τουρκία: Το CNN-Turk έκοψε ξαφνικά τη συνέντευξη Imamoglu
Τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σήμερα γιατί έκοψε χθες βράδυ συνέντευξη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης, Ekrem Imamoglu, όταν αυτός έκανε λόγο για "υπερβολικές" δαπάνες που έγιναν από τον απερχόμενο δήμαρχο, ο οποίος προέρχεται από το κυβερνών κόμμα.
Ο παρουσιαστής-σταρ του ιδιωτικού δικτύου CΝΝ-Turk έδωσε τέλος μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη στη συνέντευξη με τον κ. Imamoglu, του οποίου η εκλογή στον δήμο της Κωνσταντινούπολης ακυρώθηκε από τις αρχές.
Νέα ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου 2019.
Οι επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος του τηλεοπτικού δικτύου και του παρουσιαστή δίνουν και παίρνουν από χθες βράδυ.
Ένας χρήστης του Twitter, o @muratagirel, για παράδειγμα πρότεινε η εκπομπή που ονομάζεται "αμερόληπτη ζώνη" να μετονομαστεί σε "μεροληπτική ζώνη".
Το CΝΝ-Turk απέρριψε με μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter οποιαδήποτε μονομερή θέση υπέρ ενός εκ των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές.
Το δίκτυο βεβαίωσε ότι ο Ekrem Imamoglu είχε στη διάθεσή του τηλεοπτικό χρόνο μιας ώρας και 25 λεπτών, δηλαδή επτά λεπτά περισσότερο από τον υποψήφιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Binali Yildirim που πέρασε από την ίδια εκπομπή στις 13 Μαΐου.
Η εκπομπή διακόπηκε τη στιγμή που ο Ekrem Imamoglu μιλούσε για τις "υπερβολικές" δαπάνες του προκατόχου του, τις οποίες είπε ότι εντόπισε κατά τη διάρκεια των 18 ημερών που διετέλεσε δήμαρχος πριν από την ακύρωση της εντολής του.
Ο κ. Imamoglu επικράτησε του Binali Yildirim, ενός πρώην πρωθυπουργού, με περισσότερες από 13.000 ψήφους --μικρή απόκλιση στην κλίμακα μιας πόλης με περισσότερα από 15 εκατομμύρια κατοίκους, η οποία ελέγχεται από τους ισλαμο-συντηρητικούς τα τελευταία 25 χρόνια.
Έπειτα από προσφυγές του ΑΚΡ, που κατήγγειλε "μαζικές παρατυπίες", η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή ακύρωσε τα αποτελέσματα και προκήρυξε νέες εκλογές στις 23 Ιουνίου.
Ο Ekrem Imamoglu κρατούσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης κάρτες που έδειχναν αυτό που ο ίδιος παρουσίασε ως "σπατάλη", για παράδειγμα τον πολύ μεγάλο αριθμό των εταιρικών αυτοκινήτων.
Υποσχόταν να μετατρέψει τις δαπάνες αυτές σε "αποταμιεύσεις" που θα χρησιμεύουν για τις ανάγκες της πόλης.
Ο παρουσιαστής τον διέκοψε απότομα, με το πρόσχημα αρχικά μιας διαφήμισης, πριν τελικά κλείσει την εκπομπή όταν ο υποψήφιος επέμεινε να μιλήσει για τα οικονομικά του δήμου.
Ο Ekrem Imamoglu διαμαρτυρόταν ωστόσο λέγοντας ότι είχε ειδοποιηθεί ότι η εκπομπή θα διαρκούσε μισή ώρα περισσότερο.
Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης αντέδρασε χθες βράδυ διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Ekrem Imamoglu και καταγγέλλοντας μια "σκόπιμη διαστρέβλωση" με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.
Σημειωτέον ότι το δίκτυο είναι εξ ημισείας ιδιοκτησία της Turner Broadcasting System Europe και του ομίλου Demirören, φίλα προσκείμενου στον Recep Tayyip Erdogan.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS