Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η βραχυπρόθεσμη στρατηγική – Καλύτερα να μην έχετε τραπεζικές μετοχές 27/5 – Πως θα κινηθούν Eurobank (MSCI), Πειραιώς (deal)

Η βραχυπρόθεσμη στρατηγική – Καλύτερα να μην έχετε τραπεζικές μετοχές 27/5 – Πως θα κινηθούν Eurobank (MSCI), Πειραιώς (deal)
Εάν οι εκλογικές διαφορές ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρές π.χ. 5 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο θα μπορούσε να βρεθεί στις 680 με 650 μονάδες.
Ποια πρέπει να είναι η βραχυπρόθεσμη στρατηγική στο ελληνικό χρηματιστήριο;
Η βραχυπρόθεσμη στρατηγική καθορίζεται από τον MSCI και κυρίως από το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές 26 Μαίου 2019.
Ας ξεκινήσουμε λίγο παράδοξα.
Εάν οι πληροφορίες ότι η διαφορά στις ευρωεκλογές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται στις 5,5 με 5% τελικώς επιβεβαιωθεί τότε στις 27 Μαίου οι επενδυτές θα ήταν προτιμότερο να μην κατέχουν τραπεζικές μετοχές αλλά αμυντικές μετοχές.
Γιατί να μην κατέχουν τραπεζικές μετοχές;
Γιατί είχαν σημειώσει ράλι το προηγούμενο διάστημα μεταξύ άλλων και γιατί υπήρχε προσδοκία για καθαρή νίκη της ΝΔ και του Μητσοτάκη.
Εάν η νίκη στις ευρωεκλογές δεν είναι καθαρή τότε οι τραπεζικές μετοχές θα πιεστούν.
Μόνο εάν το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έστελνε ένα καθαρό μήνυμα νίκης της ΝΔ οι τράπεζες θα είχαν σοβαρό επενδυτικό νόημα.

Πως θα κινηθούν οι μετοχές των Eurobank και Πειραιώς;

Η Eurobank αναμένεται σήμερα 22 Μαίου να πραγματοποιήσει άλλα 60 με 70 εκατ μετοχές λόγω της αναβάθμισης της στον MSCI standard Greece.
Οι μεγάλοι όγκοι είναι απόρροια της αναβάθμισης που αντί 28 έχει μετατεθεί για 22 Μαίου 2019 αναμένεται επίσης μεγάλη κινητικότητα.
Στις 23 Μαίου θα εισαχθούν οι νέες μετοχές οπότε εύλογα θα ασκηθεί πίεση.
Η δίκαιη αξία της Eurobank βρίσκεται στην ζώνη των 0,75-0,80 ευρώ.
Με απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα θα διορθώσει ο τίτλος όπως όλες οι τράπεζες.
Στην Πειραιώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο επικείμενο deal που μάλλον θα ανακοινωθεί στις 3 Ιουνίου 2019 πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο.
Το deal αφορά την διάθεση προς αξιοποίηση της εταιρίας διαχείρισης NPEs ύψους 28 δισεκ. έναντι τιμήματος 250 με 280 εκατ ευρώ.
Θα ακολουθήσει έκδοση tier 2 ύψους 500 εκατ ευρώ με επιτόκιο 9%.
Η Πειραιώς εφόσον ανακοινώσει το deal θα έχει χρηματιστηριακό ενδιαφέρον αρκεί να μην έχει επιδεινωθεί το χρηματιστηριακό κλίμα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Σε ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα προφανώς…η αγορά θα διορθώσει.

Εάν οι εκλογικές διαφορές ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρές π.χ. 5 μονάδες το ελληνικό χρηματιστήριο θα μπορούσε να βρεθεί στις 680 με 650 μονάδες.
Εάν οι εκλογικές διαφορές είναι καθαρές… φορτώστε τράπεζες.

Υποσημείωση

Το bankingnews δεν προτρέπει σε αγορές ή πωλήσεις, γράφει απλά τα αυτονόητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης