Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι Ευρωπαίοι αλλά οι Έλληνες πολιτικοί

Θεοδωράκης: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι Ευρωπαίοι αλλά οι Έλληνες πολιτικοί
Οι δυναμικές μειοψηφίες καθορίζουν τις εξελίξεις υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι Ευρωπαίοι αλλά οι Έλληνες πολιτικοί διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εκτίμησε πως τα ποσοστά του Ποταμιού είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.
«Οι δυναμικές μειοψηφίες καθορίζουν τις εξελίξεις.
Η φύση του Κινήματός μας είναι τέτοια, που σε κρίσιμες στιγμές της μικρής ιστορίας του, έχει καθορίσει τη θετική εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο 2015 όταν το Ποτάμι επηρέασε θετικά την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε, αλλά και στα κοινωνικά θέματα, όπως η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που πέρασαν στη Βουλή χάρη στις ψήφους του.
Ο κ.Θεοδωράκης μίλησε για «επιτηδευμένα λάθη» των κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη που, όπως είπε, αποφεύγουν τη συζήτηση για την Ευρώπη, αφού τους «είναι πιο εύκολο να μιλούν συνεχώς για την δική μας μίζερη πολιτική κατάσταση».
«Η σύγχρονη πολιτική απαιτεί την ανταλλαγή απόψεων και τις επί μέρους συνεργασίες, ωστόσο, το Ποτάμι δεν βρέθηκε ποτέ κοντά σε κανέναν από τους δύο.
Δεν είμαστε στην πολιτική ως συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» είπε ο κ.Θεοδωράκης, τονίζοντας πως το Ποτάμι θα συνεχίσει αυτόνομο σύμφωνα με την απόφαση του Συνεδρίου του.
Ερωτηθείς για το ρόλο της Ε.Ε στην ελληνική χρεοκοπία ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί, οι οποίοι ζήτησαν λεφτά και λύσεις, αντί να πάρουν οι ίδιοι την ευθύνη ενός προγράμματος», αναφέροντας πως στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους για μια πολιτική ανόρθωσης της χώρας, ανακάλυπταν κάθε φορά έναν εξωτερικό εχθρό.
Σε ερώτηση για την φορολογία ο κ.Θεοδωράκης είπε πως παρόλο που όλα τα κόμματα τάσσονται κατά των πολλών φόρων, μόνο το Ποτάμι λέει την αλήθεια για το πώς θα μειωθούν.
«Αν νικήσουμε και καταργήσουμε το κομματικό, πολιτικό κράτος, τα έξοδα της χώρας θα είναι πολύ λιγότερα, άρα θα μειωθούν και οι φόροι.
Το πολιτικό χρήμα έχει τρεις διαφορετικές μήτρες: Το αναποτελεσματικό, γραφειοκρατικό Δημόσιο, τους κομματικούς εγκάθετους σε δημόσιες υπηρεσίες και τους αποσπασμένους σε πολιτικά γραφεία και Υπουργεία.
Μια από τις λύσεις που έχει καταθέσει το Ποτάμι είναι η αξιολόγηση του δημοσίου υπαλλήλου από ανεξάρτητο φορέα, όπως ο ΑΣΕΠ και όχι από το γραφείο του Υπουργού, και η απομάκρυνσή του στην περίπτωση που αποτυγχάνει δύο συνεχόμενες φορές»  τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης