Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 2,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Στο 2,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία θα αυξηθεί στο 2,2%
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,1% σε ετήσια βάση, έναντι 1,9% τον Μάρτιο του 2019, την ίδια στιγκοί που οι οικονομολόγοι ανέμενα ότι ο ΔΤΚ θα καταγράψει περαιτέρω επιτάχυνση στο 2,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% έναντι 0,2% προηγουμένως και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,7%.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,8%, παραμένοντας αμετάβλητη σε σύγκριση με τον Μάρτιο.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 2,1% σε ετήσι βάση, έναντι ετήσιας ανόδου 2,2% τον Μάρτιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 2,3%.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,3%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις, ενώ τον Μάρτιο του 2019 είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης