Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο το Brexit του Farage με 28 έδρες - Δεύτερη η Lega του Salvini με 25 έδρες

Πρώτο κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο το Brexit του Farage με 28 έδρες - Δεύτερη η Lega του Salvini με 25 έδρες
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Europe Elects το κόμμα Brexit του Nigel Farage θα συγκεντρώσει 28 έδρες

Μπορεί να φαντάζει παράλογο, ωστόσο ένα κόμμα που υποστηρίζει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι το κόμμα με τις περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Europe Elects το κόμμα Brexit του Nigel Farage θα συγκεντρώσει 28 έδρες στις ευρωεκλογές, οι οποίες στη Βρετανία θα διεξαχθούν την Πέμπτη 23 Μαϊου 2019.
Προς το παρόν ο Farage δεν έχει αποκαλύψει σε ποια πολιτική ομάδα του κοινοβουλίου θα ενταχθεί.
Πάντως πέραν των πρακτικών ζητημάτων στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το πολιτικό πρόβλημα για την ΕΕ είναι αδιαμφισβήτητο.
Δεν υπάρχει προηγούμενο το μεγαλύτερο εθνικό κόμμα που εκπροσωπείται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να τάσσεται κατά της ίδιας της ύπαρξης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Lega του Matteo Salvini στην Ιταλία με 25 έδρες, κόμμα το οποίο επίσης είναι εθνικιστικό και ευρωσκεπτικιστικό και διεκδικεί σημαντικές αλλαγές στους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Γερμανίας, η μεγαλύτερη πολιτική ευρωπαϊκή δύναμη παραδοασιακά, υποχωρεί στην τρίτη θέση με 24 έδρες.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται άλλο ένα εθνικιστικό κόμμα, το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας PiS με 22 έδρες.
Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen στη Γαλλία με 21 έδρες και στην έκτη θέση το κόμμα του Γάλλου προέδρου Macron με 20 έδρες.


Οι προβλέψεις της Europe Elects για τις έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον Farage στη Βρετανία

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία του Nigel Farage προς τον εκλογικό θρίαμβο στις ευρωεκλογές της 23ης Μαϊου στη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα του Brexit ξεπερνούν τα ποσοστά των Συντηρητικών και των Εργατικών μαζί.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση των YouGov - ECFR (20 Mαϊου 2019), το κόμμα Brexit του Nigel Farage συγκεντρώνει ποσοστό 33,4%.
Ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με ποσοστό 17,3%, οι Εργατικοί του Cobyn με 16,1%, οι Πράσινοι με 9,2%, ενώ το Συντηρητικό Κόμμα της Theresa May καταποντίζεται στο 8,3%.
Στην Ουαλία, το κόμμα του Farage συγκεντρώνει ποσοστό 36%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 19%, οι Εργατικοί με 15%, οι Φιλελεύθεροι με 10% και οι Συντηρητικοί με 7%.





Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας (YouGov), η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Times, το Κόμμα του Brexit προηγείται με 34% στη πρόθεση ψήφου και ακολουθούν οι Εργατικοί με 16%.
Έπονται οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 15%, οι Πράσινοι με 11% και πέμπτοι έπονται με 10% οι Συντηρητικοί.


Σε δημοσκόπηση της Opinium, πρώτο είναι το κόμμα του Brexit του Nigel Farage με 34% ενισχυμένο κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση.
Δεύτεροι έρχονται οι Εργατικοί με 21% και απώλειες 5% και τρίτοι οι Φιλελεύθεροι με 12%.
Σύμφωνα με την έρευνα το κυβερνών κόμμα της Theresa May συγκεντρώνει μόλις το 11% με απώλειες 3% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης