Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοτικές εκλογές: Πρώτος Μπακογιάννης στην Αθήνα, δεύτερος Ηλιόπουλος - Πρώτος ο Ταχιάος στη Θεσσαλονίκη, με Ζέρβα στο β΄ γύρο

Δημοτικές εκλογές: Πρώτος Μπακογιάννης στην Αθήνα, δεύτερος Ηλιόπουλος - Πρώτος ο Ταχιάος στη Θεσσαλονίκη, με Ζέρβα στο β΄ γύρο
Ελάχιστοι δήμοι εξέλεξαν δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών - Τι  υποστήριξαν οι υποψήφιοι στους τρεις μεγάλους δήμους
(upd2) Αν και αποδεσμευμένες από την κεντρική πολιτική σκηνή και τη σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης,  ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών δίνει και αυτός τον δικό του τόνο και χρώμα στη διαμόρφωση του πολιτικού χάρτη.
Άλλωστε τα αποτελέσματα των εκλογών κυρίως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις και δήμους της χώρας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για την εξαγωγή συμπερασμάτων όσον αφορά τους πολιτικούς συσχετισμούς.
Στην Αθήνα επικρατεί ο Κώστας Μπακογιάννης και στον δεύτερο γύρο θα έχει για αντίπαλο τον Νάσο Ηλιόπουλο.
Στη Θεσσαλονίκη πρώτος αναδεικνύεται ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος θα δώσει μάχη στις 2 Ιουνίου είτε με την Κατερίνα Νοτοπούλου, είτε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον αποκλεισμό του Γιώργου Ορφανού να θεωρείται έκπληξη.
Στον Πειραιά ανανεώνει τη δεύτερη θητεία του ο Γιάννης Μώραλης.
Από εκεί και πέρα στις άλλες μεγάλες πόλεις και δήμους της χώρας αναμένονται αμφίρροπες μάχες και ντέρμπι, χωρίς όμως να λείπουν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θεωρούνται σίγουροι για την επανεκλογή τους.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ελάχιστοι οι δήμοι, οι οποίοι θα εκλέξουν τον δήμαρχο τους από την πρώτη Κυριακή, γεγονός που συνεπάγεται εύθραυστες ισορροπίες, συμμαχίες και πολιτικές ανατροπές για το δεύτερο γύρο της 2ας Ιουνίου.
 
Τεράστιο προβάδισμα Μπακογιάννη στην Αθήνα με 43% - Ακολουθεί με 16,9% ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ
 
Μεγάλο προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη στον αγώνα για τον δήμο Αθηναίων καταδεικνύουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, αν και το πιθανότερο είναι πως η δημαρχία θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.
Με το 6% καταμετρημένο ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας αποσπά το 43% της ψήφου, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,9%.
Στην τρίτη θέση, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, βρίσκεται Παύλος Γερουλάνος, με 13,8%, ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης ακολουθεί με 9,9%.

Δήμος Θεσσαλονίκης - Πρώτος ο Ταχιάος, με Ζέρβα στον β' γύρο 
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο εκλεκτός της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος συγκεντρώνει ποσοστό από 23% εώς 27,6%
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με ποσοστό 14,5% έως 18,5%, ακολουθούμενος από την Κατερίνα Νοτοπούλου με 13,1% έως 17,1%.
Βάσει των στοιχείων, ο κ. Ζέρβας φαίνεται να έχει προβάδισμα για την είσοδο στον δεύτερο γύρο.
O Γιώργος Ορφανός φαίνεται να μένει τέταρτος στην κούρσα με ποσοστό από 9% έως 13%.
Ο Σπύρος Βούγιας είναι πέμπτος με ποσοστό από 5,7% έως 8,7%, ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με ποσοστό από 4,3% έως 7,3% και μετά ο Πέτρος Λεκάκης μεταξύ 3,1% και 5,1%.



Πειραιάς: Παραμένει στη θέση του ο Μώραλης
 
Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα από 8 εκλογικά τμήματα στο σύνολο των 302 του Δήμου Πειραιά.
Ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης σαρώνει, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα λαμβάνοτας ποσοστό 46,6%, με τον Νίκο Βλαχάκο να έρχεται δεύτερος με 23% και ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, 3ος με 14,7%.
Αντίστοιχα η Διαμαντώ Μανωλάκου λαμβάνει 10%, με τον Διαβολάκη Αθανάσιο να λαμβάνει 1,3% και τέλος ο Νιζάμης Κωνσταντίνος 1,1%
 



 
Πάτρα: Μπροστά ο Πελετίδης

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί στον Δήμος Πατρέων ο υποψήφιος με το ΚΚΕ και νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Πελετίδης, όπως προκύπτει με την ενσωμάτωση στο 5,42%.
Ειδικότερα, ο κ. Πελετίδης συγκεντρώνει 42,43%, ενώ δεύτερος έρχεται ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος με ποσοστό 13,73%.
Ακολουθεί ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία Νικόλας Παπαδημάτος, με 13,13%.

Image

Επανεκλογή Μπέου στο Βόλο 

Επικράτηση του συνδυασμού του Αχιλλέα Μπέου καταγράφεται στον Βόλο, με ποσοστό που ξεπερνούν το 55%, κάτι που σημαίνει ότι επανεκλέγεται από σήμερα και δεν θα διεξαχθεί β' γύρος στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Η οδός Ιάσονος, όπου βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του Αχιλλέα Μπέου, αλλά και άλλοι δρόμοι, έχουν κλείσει από υποστηρικτές του.
Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στα στρατόπεδα των αντιπάλων του, όπου κανένας από όσους είχαν πάρει επίσημο κομματικό χρίσμα, δεν κατάφερε να λάβει ένα ικανοποιητικό ποσοστό.
Η Νάνσυ Καπούλα που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 15% και στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Ιάσονας Αποστολάκης που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και έλαβε μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερη.
Ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Παπαδούλης, κινείται γύρω από το 10% και ο κ. Ριζόπουλος που υποστηρίχθηκε από το ΚΚΕ παραμένει κάτω από το 8%.

Τα δίδυμα του β΄γύρου των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις 

Δήμος Λάρισας 

Απόστολος Καλογιάννης 42,8%
Ειρήνη Καλαραριώτου 39,5%


Δήμος Ηρακλείου Κρήτης 

Γιάννης Κουράκης 36,3%
Βασίλης Λαμπρινός 25,6%

Δήμος Ιωαννίνων

Θωμάς Μπέγκας 30,9%
Μωυσής Ελισάφ 24,2%
Τατιάνα Καλογιάννη 22,2%

Δήμος Ρόδου 

Αντώνης Καμπουράκης 40,6%
Φώτης Χατζηδιάκος 31,9%

Δήμος Χανίων

Άρης Παπαδογιάννης 24,6%
Παναγιώτης Σημανδηράκης 18,8%


Θριαμβευτική επανεκλογή 13 δημάρχων στην Αττική 


Την επανεκλογή τους, και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο, εξασφάλισαν από νωρίς αρκετοί δήμαρχοι της Αττικής.
«Πρωταθλητής» όλων ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που λαμβάνει σχεδόν 81%, ενώ ακολουθούν οι δήμαρχοι Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, με 73,86%, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, με 72,41%, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με 71,14%, Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, με 69%, Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με 67,61%, Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, με 62,08% και Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, με 61,11%.
Επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή εξασφαλίζουν και οι δήμαρχοι Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με 58,96%, Φυλής, Χρήστος Παππούς, με 56,24% και Παπάγου - Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, με 54,43%.

Θριαμβευτική νίκη Παχατουρίδη στο Περιστέρι 

Θριαμβευτική νίκη φαίνεται ότι εξασφαλίζει στον δήμο Περιστερίου ο νυν δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, που με βάση τα αποτελέσματα της Singular Logic (ποσοστό ενσωμάτωσης 35%), φαίνεται ότι κερδίζει με 74,08%.
Στη δεύτερη θέση με μόλις 7,95% ακολουθεί ο κ. Γιώργος Σιδέρης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ στην τρίτη θέση ο κ. Θανάσης Καποτάς, με 5,44%.

Image

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης