Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί ένα σκληρό Brexit

Ισπανία: Σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί ένα σκληρό Brexit
Ένα σκληρό Brexit μοιάζει σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί, μετά τη δήλωση της Theresa May ότι θα παραιτηθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης
Ένα σκληρό Brexit μοιάζει σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί, μετά τη δήλωση της Theresa May ότι θα παραιτηθεί, δήλωσε σήμερα (24/5/2019) της η ασκούσα χρέη εκπροσώπου της ισπανικής κυβέρνησης.
«Ένα σκληρό Brexit μοιάζει μια πραγματικότητα που είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί», δήλωσε η Isabel Celaa σε συνέντευξη Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Η βρετανική κυβέρνηση, το βρετανικό Κοινοβούλιο είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για μια έξοδο χωρίς συμφωνία και τις συνέπειές της», συμπλήρωσε.
«Οι δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε λόγω αυτής της μη συντεταγμένης εξόδου (του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί αν αφήσουμε να υπερισχύσουν οι εξτρεμιστές», συνέχισε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως η Ισπανία είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, ενισχύοντας την Ένωση, μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση χάρη στις συμφωνίες και στη συναίνεση και όχι μια Ένωση περιορισμένη από τους εξτρεμισμούς, τους εγωισμούς, τους εθνικισμούς», συνέχισε η εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως οι ευρωεκλογές είναι «κρίσιμες» από την άποψη αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης