Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιφερειακές εκλογές - Προς συντριπτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ - Από την πρώτη Κυριακή 6 Περιφερειάρχες εκλέγει η ΝΔ

Περιφερειακές εκλογές - Προς συντριπτική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ - Από την πρώτη Κυριακή 6 Περιφερειάρχες εκλέγει η ΝΔ
Στην Περιφέρεια Αττικής, σταθερά πρώτος παραμένει ο Γιώργος Πατούλης
(upd5)Συντριπτική ήττα δείχνει να δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις στις 13 περιφέρειες της χώρας, όπως προκύπτει από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, με έξι περιφερειάρχες να δείχνουν να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή.


Το 2014

Υπενθυμίζεται πως στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να κερδίσει τόσο την Περιφέρεια Αττικής με τη Ρένα Δούρου όσο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τον Θ. Γαλιατσάτο, υποψήφιοι όμως που δεν φαίνεται να έχουν τη δυναμική για να διατηρήσουν τα πόστα τους.

Οι νικητές και οι χαμένοι

Στην Περιφέρεια Αττικής, σταθερά πρώτος παραμένει ο Γιώργος Πατούλης, ενώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ποσοστό του Απόστολου Τζιτζικώστα ξεπερνά το 60%.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προηγείται με μεγάλη διαφορά, ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ, ενώ στην Κρήτη, ο Στ. Αρναουτάκης δείχνει να κερδίζει την μάχη της πρώτης Κυριακής.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προβάδισμα έχει ο Πέτρος Τατούλης νυν περιφερειάρχης, ενώ στηνΠεριφέρεια Ηπείρου, ο νυν περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ, δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα να φτάσει σε μια τρίτη θητεία.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την επανεκλογή του φαίνεται πως αντιμετωπίζει ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τη δεύτερη θέση δίνεται μάχη μεταξύ της υποψήφιας της ΝΔ, Ρόδης Κράτσα, και του Σπύρου Σπύρου.
Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο νυν περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας (έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ), φαίνεται να δίνει μεγάλη μάχη με τον Νεκτάριο Φαρμάκη της ΝΔ αλλά και «αντάρτη» του ΚΙΝΑΛ, Κώστα Σπηλιόπουλο.
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (διαδέχθηκε τον Γ. Παυλίδη που απεβίωσε το 2016) θα βρει απέναντι του τον Χριστόδουλο Τοψίδη (προέρχεται και αυτός από τη ΝΔ) αλλά και τον πρώην δήμαρχο Καβάλας, Κ. Σιμιτζή που είναι ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ, ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Κατσιμίγας δεν φαίνεται να εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης