Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Εν μέσω ευρωεκλογών η Αυστρία βιώνει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική πολιτική της κρίση - Ο ρόλος της ακροδεξιάς

Der Spiegel: Εν μέσω ευρωεκλογών η Αυστρία βιώνει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική πολιτική της κρίση - Ο ρόλος της ακροδεξιάς
Οι Ευρωπαίοι δημοκράτες πρέπει να αναζητήσουν την σύγκρουση με τους δεξιούς, πριν καταστρέψουν τη Δημοκρατία
Εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής και στον απόηχο του σκανδάλου που προκάλεσε την παραίτηση του ακροδεξιού Strache και την πτώση του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία αναφέρεται το γερμανικό Der Spiegel.
Xαρακτηρίζοντας την πολιτική κρίση ως την «μεγαλύτερη μεταπολεμική κυβερνητική κρίση στην ιστορία της χώρας», το Der Spiegel αφιερώνει πολλά από τα σημερινά του άρθρα στα ακροδεξιά και εθνολαϊκιστικά κόμματα επιχειρώντας να περιγράψει το πραγματικό τους πρόσωπο.
Κατά τον αρθρογράφο στην προσπάθεια των Ευρωπαίων να αναχαιτίσουν την προέλαση των ακροδεξιών και εθνολαϊκιστικών δυνάμεων ο αυστριακός καγκελάριος επέλεξε τον πιο ακραίο δρόμο, την ένταξή τους στην κυβέρνηση δίνοντάς τους σημαντικά υπουργεία.
«Ο Kurz ήθελε να εξημερώσει του δεξιούς μεταφέροντας τους ευθύνες, το σχέδιο απέτυχε θεαματικά» επισημαίνει ο αρθρογράφος. «Ένα πρώτο δίδαγμα θα πρέπει να είναι ότι οι εθνολαϊκιστές δεν κάνουν ως κυβερνητικοί εταίροι, ακόμη κι αν όλες οι εναλλακτικές είναι δύσκολες …
Εκεί όπου οι δεξιοί ήδη κυβερνούν, δηλαδή στην Ουγγαρία, την Πολωνία ή την Ιταλία, αντιμετωπίζονται με την μεγαλύτερη δυνατή σκληρότητα, όπου το επιτρέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Η ΕΕ, λόγω είτε οπορτουνισμού, είτε νωθρότητας, έμεινε για καιρό θεατής στο πως η Πολωνία καταλύει το κράτος δικαίου ή πως η Ουγγαρία ισοπεδώνει τα ΜΜΕ».
Και ο σχολιαστής καταλήγει:
«Οι Ευρωπαίοι κινήθηκαν απέναντι στους δεξιούς για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας την τακτική της μεταβολής μέσω της προσέγγισης με αυτούς. Η κρίση στην Αυστρία σηματοδοτεί αλλαγή πλεύσης. Οι Ευρωπαίοι δημοκράτες πρέπει να αναζητήσουν την σύγκρουση με τους δεξιούς, πριν καταστρέψουν τη Δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης