Διεθνή

De Sousa (Πορτογαλία): Με προβληματίζει η αποχή των πολιτών - Άσχημα νέα για τη χώρα η χαμηλή συμμετοχή

De Sousa (Πορτογαλία): Με προβληματίζει η αποχή των πολιτών - Άσχημα νέα για τη χώρα η χαμηλή συμμετοχή
Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών «δεν είναι ενθαρρυντικά»
Τον έντονο προβληματισμό του για τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής των ψηφοφόρων στην Πορτογαλία εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Marcelo Rebelo de Sousa, δεδομένης της ανοδικής τάσης που παρατηρείται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε «ιδιαίτερα προβληματισμένος» με τα ποσοστά συμμετοχής των Πορτογάλων στην ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι εάν τα ποσοστά συμμετοχής κυμανθούν μεταξύ του 20 με 25%.
«Νομίζω ότι οι Πορτογάλοι πρέπει να κάνουν μία προσπάθεια να ψηφίσουν», τόνισε ο πρέοδρος της χώρας, προσθέτοντας ότι «θα ήταν ιδιαίτερα άσχημα νέα εάν τα ποσοστά ψήφων κυμανθούν στο 20 με 25%», καθώς νωρίτερα τα ποσοστά συμμεχοής βρίσκονταν στο 11,6% έναντι 12,1% στις ευρωεκλογές του 2014.
«Τα πρώτα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά», επεσήμανε ο κ. De Sousa, ο οποίος κάλεσε εν συνεχεία τους πολίτες να «ρυθμίσουν» τη μέρα τους ώστε να βρουν το χρόνο να ψηφίσουν.
«Από εκλογές σε εκλογές, η αύξηση της αποχής, της αδιαφορίας, της απάθειας και της αποστασιοποίησης αποτελούν άσχημο σύμπτωμα για όλους», τόνισε ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι «αποτελεί ένα άσχημο σύμπτωμα για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό».
«Η τάση είναι πολύ αρνητική και αυτό είναι άσχημα νέα για όλους μας», επεσήμανε ο Πορτογάλος πρόεδρος, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι αυτή η εξέλιξη «αποτελεί άσχημο σημάδι για τη δημοκρατία».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης