Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πηγές ΝΔ: Στη χώρα συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή - Σαφής η καταδίκη Τσίπρα

Πηγές ΝΔ: Στη χώρα συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή -  Σαφής η καταδίκη Τσίπρα
Κύκλοι της ΝΔ σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα
Στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή,  με βάση την πρώτη εικόνα από τα exit polls, αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα ουσιαστικά συμπεράσματα θα προκύψουν αργότερα, με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.
Κύκλοι της ΝΔ επισημαίνουν κατ’ αρχάς ότι τα exit polls αποτελούν μια πρόβλεψη και πως με βάση την πρώτη εικόνα, στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και οι πολίτες διαφαίνεται ότι έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μία ξεκάθαρη νίκη.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα.
Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι  ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που ζήτησε σε αυτές τις εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και όπως όλα δείχνουν, δεν του την έδωσαν.
Όπως σημειώνουν πηγές της ΝΔ, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα exit polls, τότε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα συνιστά μια σαφή καταδίκη του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του.
Το μήνυμα της κάλπης, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι της ΝΔ, δείχνει και την κατεύθυνση που οι Έλληνες θέλουν να κινηθεί η χώρα, ενώ υπενθυμίζουν πως υπάρχουν και οι περιφερειακές εκλογές, καθώς και η αναμέτρηση στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας - Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά- , με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμαστεί και σε αυτές τις κάλπες.
Πάντως, ασχέτως της τελικής διαφοράς, όπως σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 3-4% και σε περίπτωση που η διαφορά υπερβεί αυτό το όριο, θα είναι πολιτικά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.
Ακόμη, υπενθυμίζουν ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν ο κ. Τσίπρας έλαβε μόλις 26,5% των ψήφων και κέρδισε τότε τη ΝΔ με 3,8% μίλησε για «ιστορική ανατροπή» και «για δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την κυβέρνηση» και την επόμενη ημέρα πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εθνικές εκλογές.
Παράλληλα, κύκλοι του κόμματος απέφυγαν  να σχολιάσουν αν αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα ζητήσει εκλογές, σημειώνοντας πως αυτό το γνωρίζει μόνο ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις μετά από τη δημοσιοποίηση τα οριστικών αποτελεσμάτων της κάλπης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης