Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οι ψηφοφόροι πήραν το …όπλο τους για το ύφος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Οι ψηφοφόροι πήραν το  …όπλο τους για το ύφος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
Ακόμη οι  …δράσεις  του Ρουβίκωνα.
Λάτρεις της γεωμετρίας και των μαθηματικών εξισώσεων αποδείχθηκαν ακόμη μία  φορά   οι έλληνες ψηφοφόροι χάρη στο εκλογικό  αποτέλεσμα  ης 26η  Μαΐου του 2019.
Έδωσαν  αποτελέσματα  που προκάλεσαν  την αφωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο   ενώ  έδωσαν ικανοποίηση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία πιθανόν να μην ανέμενε ανάλογο  ποσοστό το οποίο φθάνει στα επίπεδα του 10%.
Το πρώτο συμπέρασμα  που προκύπτει αβίαστα από το  εκλογικό αποτέλεσμα είναι  ότι οι «δωροδοκίες»  της τελευταίας στιγμής  έκλεισαν το κύκλο  τους.
Δεν  πιάνουν τόπο και  έχουν το ακριβώς  αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μπορεί κάποιοι  να λένε  ότι  αν δεν υπήρχε το πακέτο παροχών η διαφορά  θα ήταν σε διψήφιο ποσοστό.
Έχουν  το δικαίωμα να το λένε  αλλά  τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά  από τα Exit  Poll δείχνουν  ότι το 40%  των συνταξιούχων  πήγε  προς  το κόμμα  της Νέας  Δημοκρατίας.  
Τι πλήρωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα;
Το ύφος της εξουσίας, την κυβερνητική  αλαζονεία όπως  αυτή  ήρθε στο προσκήνιο  μέσα από τις ακατανόητες  συμπεριφορές   έναντι  των πολιτικών της αντιπάλων.
Η «αλήθεια» του Παύλου Πολάκη εξόργισε τους πολίτες  οι οποίοι τον περίμεναν στην κάλπη και στη …γωνία  πηγαίνοντας  κατά  χιλιάδες στο κόμμα  της  Νέας  Δημοκρατίας.   
Ακόμη οι  …δράσεις  του Ρουβίκωνα. 
Οι επιθέσεις των γνωστών αγνώστων  και  άλλα  περιστατικά τα οποία έκαναν  του ψηφοφόρους να πάρουν το …όπλο  του.
Τα θλιβερά γεγονότα στο Μάτι στη Μάνδρα  επέδρασαν  στο αποτέλεσμα της  περασμένης  Κυριακής αλλά δεν θα έφθαναν  τη διαφορά  στο 10%.
Το εκλογικό αποτέλεσμα έβαλε μια μεγάλη Τελεία σε αρκετά  μικρά κόμματα που μέχρι  πρότινος είχαν έντονη παρουσία  στην πολιτική  ζωή.
Την ίδια στιγμή ανέδειξε  καινούργια κόμματα όπως αυτό του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιάνη Βαρουφάκη.
Επίσης ανέδειξε ως τρίτο κόμμα το Κίνημα  Αλλαγής  και έστειλε στην τέταρτη θέση  την Χρυσή Αυγή χάνοντας το 50% της εκλογικής  της δύναμης.
Το εκλογικό  αποτέλεσμα  αναδεικνύει  τα χαρίσματα, τις αντοχές του, τις προσδοκίες τους των ελλήνων  ψηφοφόρων.
Για τη συμφωνία  των Πρεσπών βρήκε ως κύριο υπεύθυνο στο πρόσωπο του Πάνου Καμμένου  τον οποίον έκανε delete από τον πολιτικό χάρτη.
Η επιλογή του Κυριάκου  Μητσοτάκη να εστιάσει στην συμπεριφορά  του  κ. Π. Πολάκη  ήταν εύστοχη αναδεικνύοντας  νέα χαρακτηριστικά του εκλογικού  σώσματος.   
Οι εθνικές  εκλογές της 30ηΙουνίου είναι ένα ακόμη κρίσιμο τεστ για τους πολιτικούς  και τα κόμματα που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών.
Οι υπόλοιπες 35 ημέρες  μέχρι τις κάλπες  των εθνικών εκλογών κρίνονται  λίγες  για να ανατρέψουν  το εκλογικό ρεύμα υπέρ της Νέα Δημοκρατία  ενώ μπορεί να  είναι πάρα πολλές για να φέρουν ακόμη μία ανατροπή για όποιον  κάνει λάθη.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει άμεσα να περιορίσει  τους πρωταγωνιστές  που κατάφεραν τα δευτερεύοντα  θέματα να γίνουν πρωτεύοντα  στην προεκλογική  εκστρατεία επιφέροντας απώλειες μεγαλύτερης σημασίας  από την Συμφωνία   των Πρεσπών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης