Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η νίκη της ΝΔ προκάλεσε «ράλι» 13% στη μετοχή της… Eldorado

Η νίκη της ΝΔ προκάλεσε «ράλι» 13% στη μετοχή της… Eldorado
Η νίκη της ΝΔ προκάλεσε σημαντική άνοδο στη μετοχή της Eldorado
Με άνοδο της τάξεως του 13,4% έκλεισε στις χρηματιστηριακές αγορές του Τορόντο η μετοχή της Eldorado Gold, απόρροια της αισιοδοξίας για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, μετά την εύκολη επικράτηση στις εκλογές της Κυριακής (26/5).
Η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 752,7 εκατ. τοπικά δολάρια.
Η εταιρεία Desjardins σχολίαζε πως «μία πολιτική στροφή σε ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις κλίμα έχει δυνητικά θετικές συνέπειες για το outlook της εταιρείας στη χώρα».
Επισημαίνεται ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο CEO της Eldorado ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη πως η εταιρεία «αισθάνεται αισιόδοξη ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να φέρει σημαντική αλλαγή στο κλίμα».
Τον περασμένο μήνα, η Moody's Investors Service υποβάθμισε σε «Β3» -από «Β2»- τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της -ιδιαίτερα γνωστής στην Ελλάδα- Εldorado Gold Corporation, ορίζοντας σε σταθερές -από αρνητικές- τις προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος επικαλείται το υψηλό κόστος και τη μόχλευση, σε συνδυασμό με την αβέβαιη εκτέλεση της στρατηγικής του ομίλου.
Επίσης, η Eldorado Gold Corporation ταλανίζεται από τη χαμηλή κερδοφορία (περιθώριο EBIT 3,9% το 2018), τους γεωπολιτικούς κινδύνους κα ιτην αβεβαιότητα της εκτέλεσης των σχεδίων στην Ελλάδα, υπογραμμίζεται.
Σε αντίθετο κλίμα, η εταιρεία επωφελείται από την επαρκή ρευστότητα.
Ειδικότερα, διέθετε ταμειακό υπόλοιπο 286 εκατ. δολαρίων τον Δεκέμβριο 2018 και μη ανανεωμένη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 250 εκατ. δολαρίων που λήγει τον Ιούνιο του 2020. Η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές έως το 2020, επισημαίνεται.
βελτιώσει πιθανώς τόσο την μόχλευση όσο και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.
Με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, η Eldorado Gold Corporation διαθέτει δύο ορυχεία χρυσού στην Τουρκία, το ορυχείο Lamaque στον Καναδά και ένα ορυχείο χρυσού και ορυχείο μολύβδου/ψευδαργύρου/αργύρου στην Ελλάδα.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 459 εκατ. δολάρια το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης