Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Ευχή μας είναι να μην γίνει πόλεμος - Είμαστε υπέρ της ειρήνης, αλλά δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα

Akar (Τούρκος υπ. Άμυνας): Ευχή μας είναι να μην γίνει πόλεμος - Είμαστε υπέρ της ειρήνης, αλλά δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε ότι υπάρχει έντονη στρατιωτική κινητικότητα και πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ευχή είναι να μην γίνει πόλεμος
Στην έντονη στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, ο οποίος -σε συνέντευξη που παραχώρησε πάνω σε στρατιωτική φρεγάτα- υποστήριξε ότι ευχή της Τουρκίας είναι να μην γίνει πόλεμος.
 «Πότε-πότε στην ανατολική Μεσόγειο, στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο, υπάρχουν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις πλοίων.
Παρακολουθούνται στενά ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις και τις στρατιωτικές, αλλά η μεγαλύτερη ευχή μας είναι να μην γίνει πόλεμος.
Από τη δική μας πλευρά, όπως είδατε πριν από λίγο σε αυτό το πλοίο, πραγματοποιούμε ασκήσεις, εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας, προσπαθούμε να δοκιμάζουμε τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας.
Όλα τα σενάρια εδώ είναι εντελώς φανταστικά, οι περιοχές που χρησιμοποιούμε είναι εντελώς φανταστικές, δεν τίθεται θέμα να κινηθούμε εναντίον οποιαδήποτε άλλης χώρας.
Στόχος μας είναι μόνο να προστατεύσουμε τη χώρα μας, τα δικαιώματά μας, να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ, την αποτελεσματικότητα του ναυτικού μας και το σεβασμό των ενόπλων δυνάμεών μας.
Είναι μια διαδικασία που στόχο έχει την εκπαίδευση» δήλωσε στο Haber Turk.
Ο Akar για ακόμα μία φορά «υπενθύμισε» τα δικαιώματα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Μεσόγειο και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα.
«Ως κράτος εμείς συμπεριφερόμαστε με βάση κάποιες αρχές, δεν συμπεριφερόμαστε καθόλου εγωιστικά.
Η Τουρκική Δημοκρατία και ο τουρκικός λαός έχουν δικαιώματα, είμαστε η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο και επιπλέον υπάρχουν και οι αδελφοί μας στην ΤΔΒΚ.
Δεν μπορείτε επ’ ουδενί να αγνοείτε τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ.
Δεν μπορείτε να πετύχετε τίποτα αγνοώντας μας, αγνοώντας την Τουρκική Δημοκρατία, αγνοώντας την ΤΔΒΚ.
Εμείς αυτό λέμε.
Να κάνουμε ό,τι χρειάζεται στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, να πάρουμε όλα τα μέτρα για τα δικαιώματα, το δίκαιο, την ασφάλεια και την ευημερία της κάθε πλευράς».

Οι επαφές στην Αθήνα

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στις επαφές στην Αθήνα μεταξύ των αντιπροσωπειών του τουρκικού και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας.
«Στο πλαίσιο της συμφωνίας και των συνομιλιών που είχαμε με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, στείλαμε μια αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, στην Αθήνα.
Συνομιλούσαν για μια βδομάδα στην Αθήνα και έπειτα ολοκλήρωσαν τις επαφές τους.
Οι πλευρές ακούν η μία την άλλη μέσα σε πνεύμα θετικό και αμοιβαίας κατανόησης.
Και ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι μετά από μια σειρά επαφών, θα υπάρξει αποτέλεσμα.
Επομένως, εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.
Είμαστε υπέρ του να επωφεληθούν όλες οι πλευρές, αλλά παράλληλα διαμηνύουμε προς τους συνομιλητές μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα», δήλωσε.
 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης