Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά ενός έτους σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο 2019 - Στις 99 μονάδες ο δείκτης Insee

Γαλλία: Σε υψηλά ενός έτους σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάιο 2019 - Στις 99 μονάδες ο δείκτης Insee
Οι καταναλωτές στη Γαλλία εμφανίζονται πλέον περισσότερο αισιόδοξοι όσον αφορά την μελλοντική οικονομική τους κατάσταση
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία για τον Μάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (28/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Insee διαμορφώθηκε στις 99 μονάδες, έναντι 96 μονάδων τον Απρίλιο, την ίδια στιγτμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 97 μονάδες.
Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης συνέχισε την ανοδική τάση των τελευταίων μηνών, στον απόηχο των διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα το περασμένο έτος, γεγονός που αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητά της.
Ο πρόεδρος της χώρας Emmanuel Macron δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε φορολογικές περικοπές, ως «απάντηση» στις διαδηλώσεις, γεγονός που έφερε μεγαλύτερη αισιοδοξία στις τάξεις των καταναλωτών.
Μάλιστα, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας ανέφερε άνοδο τοσο στον υποδείκτη που σχετίζεται με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών όσο και και στον υποδείκτη που αφορά την μελλοντική οικονομική τους κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης