Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βραχυκύκλωμα κορυφής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι ακέφαλες διευθύνσεις

Βραχυκύκλωμα κορυφής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι ακέφαλες διευθύνσεις
Η αποχώρηση Αυλωνίτη από τη θέση του Αντιπρόεδρου, η περίπτωση Καραλγάνη και οι ακέφαλες διευθύνσεις εποπτείας
Σε τροχιά αποδιοργάνωσης βρίσκεται σε διοικητικό επίπεδο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς στο τέλος του μήνα λήγει η θητεία του ενός εκ των δύο Αντιπροέδρων και μέλους της εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ξενοφώντα Αυλωνίτη χωρίς μέχρι χθες να έχει γίνει καμία κίνηση αντικατάστασης ενώ την ίδια στιγμή ένα ακόμα κενό φαίνεται να δημιουργείται με τον διορισμό του μέλους του ΔΣ και στενού συνεργάτη του κ. Τσακαλώτου κ. Καραγλάνη στη θέση του Αντιπρόεδρου της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
Έτσι το ΔΣ κινδυνεύει να γίνει πενταμελές από επταμελές με τις φήμες για τοποθέτηση της Διευθύντριας κ. Ι Κούρκαφα στην θέση Αυλωνίτη να οργιάζουν αλλά να μην επιβεβαιώνονται προς το παρόν.
Άλλωστε η δυσκολία για την τοποθέτηση Αντιπρόεδρου μεγαλώνει δεδομένης της προκήρυξης των εκλογών και του κινδύνου που αναλαμβάνει όποιος τοποθετηθεί να απομακρυνθεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Ταυτόχρονα δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι η θητεία του Προέδρου κ. Γκότση λήγει το ερχόμενο Φθινόπωρο με ότι αυτό συνεπάγεται εν όψει της αλλαγής κυβέρνησης και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε βιαίως τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης πριν αυτή ολοκληρωθεί δημιουργώντας ένα κακό προηγούμενο στη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής.
Οι συνθήκες που διαμορφώνονται έχουν πλέον αρχίσει να οδηγούν σε αδράνεια την Επιτροπή ενώ οι παραιτήσεις δύο εκ των τριών Διευθυντριών της Εποπτείας της Κεφαλαιαγοράς των κυριών Δριστά και Διαμαντοπούλου έχουν προκαλέσει το απόλυτο βραχυκύκλωμα.
Μάλιστα υπάρχει απροθυμία κάλυψης των θέσεων γεγονός που δημιουργεί φόβους ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση σε επίπεδο εποπτείας σε μια περίοδο όπου καθημερινά προκύπτουν ζητήματα και το θέμα της Folli Follie δεν έχει κλείσει.
Σημειωτέον ότι πέραν των μείζονος θεμάτων διοίκησης που έχουν πλέον εγερθεί οι μετακινήσεις υπαλλήλων είναι φαινόμενο που πολλές φορές δεν σχετίζεται με τις επιδόσεις και τις ανάγκες της Επιτροπής αλλά το πόσο καλό ήταν το τηλέφωνο που έγινε στη διοίκηση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης