Στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προσφεύγει η Huawei – Ζητά να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι εις βάρος της κυρώσεις

Στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προσφεύγει η Huawei – Ζητά να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι εις βάρος της κυρώσεις
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ απειλούν να θέσουν τον κινεζικό κολοσσό εκτός της παγκόσμιας αγοράς
Στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προσφεύγει η κινεζική εταιρεία Huawei, η οποία ζητά να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος με τον οποίο της επιβλήθηκαν νέες κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που απειλούν να την αποκλείσουν όχι μόνο από την αμερικανική αγορά, αλλά και από πολλές άλλες σε διεθνές επίπεδο.
Η Huawei ζητά να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου NDAA (National Defense Authorization Act).
Ο νόμος, που εγκρίθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο το περασμένο καλοκαίρι, απαγορεύει σε αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες και προμηθευτές τους να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας για λόγους εθνικής ασφαλείας, με την επίκληση του γεγονότος ότι η εταιρεία ανήκει στο κινεζικό δημόσιο.
Η Huawei έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ελέγχεται από την κυβέρνηση της Κίνας ή ότι συνεργάζεται με τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας ενώ διαψεύδει ότι τα προϊόντα της εγείρουν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και διαμαρτύρεται για την προσπάθεια της Ουάσιγκτον να περιορίσει δραστικά την επιχειρηματική της δραστηριότητα.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου προσέθεσε τη Huawei τη 16η Μαΐου σε μαύρη λίστα που απαγορεύει κάθε συναλλαγή μαζί της, κίνηση που προκάλεσε αμέσως πολλά προβλήματα στον κλάδο της τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο.
Τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν εν μέσω του συνεχιζόμενου, κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS