Δίπλα στη νέα γενιά φοιτητών η ΕΑΕΕ

Δίπλα στη νέα γενιά φοιτητών η ΕΑΕΕ
Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στη σύγχρονη εποχή
Στο πλευρό της νέας γενιάς, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, βρέθηκε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η οποία διοργάνωσε την Τρίτη, 28 Μαΐου, στο πλαίσιο του 9ου Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το πρώτο EAEE Business Day.
Περισσότεροι από 40 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από σχολές Οικονομικών, Θετικών και Διοικητικών επιστημών συμμετείχαν στην εκδήλωση και ήρθαν σε επαφή με τις αξίες του κλάδου, ανακαλύπτοντας μέσα από διαδραστικές ενέργειες τα πλεονεκτήματά του ως εργοδότης.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Business Day, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για το ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στη σύγχρονη εποχή και για τους τρόπους με τους οποίους συμβάλλει στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου αλλά και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, γνώρισαν τις πιο σημαντικές πτυχές του κλάδου ως μελλοντικό επαγγελματικό προορισμό.
Η κ. Φ. Μιχάλη, Πρόεδρος της Επιτρ. Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΕΑΕΕ, σχολιάζοντας το Business Day, ανέφερε : «Η ασφαλιστική αγορά προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές εξέλιξης στους νέους εργαζομένους, γεγονός που συνδέεται και με την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου. Συγχρόνως, οι διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην ασφαλιστική αγορά δημιουργούν νέες, εξειδικευμένες θέσεις εργασίας ενώ η πληθώρα και ποικιλία θέσεων εργασίας των ασφαλιστικών εταιρειών προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες σε νέους με διαφορετικές ακαδημαϊκές γνώσεις και διάφορες δεξιότητες».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με παρουσίαση της Γενικής Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, κ. Μ. Αντωνάκη, σχετικά με το αποτύπωμα του ασφαλιστικού κλάδου και τη σημαντική συνεισφορά του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS