Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπάρκας (υφ. Εργασίας): Το Σύνταγμα ορίζει συγκεκριμένη διαδικασία όσον αφορά την επιλογή των δικαστών

Μπάρκας (υφ. Εργασίας): Το Σύνταγμα ορίζει συγκεκριμένη διαδικασία όσον αφορά την επιλογή των δικαστών
Ξαφνικά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ανακάλυψαν πρόβλημα, κάτι φοβούνται και θέλουν να κρύψουν υποστήριξε ο κ.Μπάρκας
Την θέση ότι το Σύνταγμα ορίζει συγκεκριμένη διαδικασία όσον αφορά την επιλογή της ηγεσίας των δικαστών διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κ. Μπάρκας, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ότι ξαφνικά ανακάλυψαν πρόβλημα.
«Το Σύνταγμα στη χώρα μας είναι το κείμενο που χαρακτηρίζει το ελληνικό κράτος οριζοντίως και καθέτως, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Το Σύνταγμα, όσον αφορά την επιλογή των δικαστών, ορίζει συγκεκριμένα πράγματα, λέει δηλαδή ότι έχουν μια συγκεκριμένη θητεία, η οποία λήγει, υπάρχει μια επιτροπή στη Βουλή, η οποία αξιολογεί τους δικαστές που τυχόν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις θέσεις που χηρεύουν κ.λπ.
Όλη αυτή η διαδικασία στη Βουλή έχει συμβεί.
Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ξάφνου ανακαλύψανε ένα πρόβλημα όσον αφορά την επιλογή των δικαστών.
Η κυβέρνηση λοιπόν και ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, αντιλαμβανόμενος ακριβώς ότι υπάρχει μία συγκυρία επειδή πάμε σε εκλογές έστειλε μια επιστολή στη Νέα Δημοκρατία και της είπε "να συζητήσουμε αν θέλετε την από κοινού επιλογή της ανώτατης ηγεσίας των δικαστών" [...]
Με προβληματίζει πάρα πολύ η συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ.
Κάτι φοβούνται, κάτι θέλουν να κρύψουν.
Να το πουν στον ελληνικό λαό ξεκάθαρα, διότι τέτοιου είδους πρακτικές με το Σύνταγμα δεν μπορούμε να τις αφήσουμε να συμβαίνουν» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Μπάρκας.
«Εάν η ΝΔ κατηγορεί κάποιο κόμμα για πολιτική ανηθικότητα προφανώς κατηγορεί τον εαυτό της, γιατί το 2014 επέλεξε -είχε τη δυνατότητα και το έκανε- την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Αυτή έπραξε έτσι όπως κατηγορεί η ίδια [...]
Από τη μεριά μας έχουμε τη δυνατότητα και πρέπει συνταγματικά να καλυφθούν αυτές οι θέσεις.
Είχε ξεκινήσει η διαδικασία στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και ολοκληρώθηκε [...]
Οι άνθρωποι οι οποίοι μετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή γνωρίζουν ότι είναι συνταγματική επιταγή η αλλαγή στην ηγεσία των δικαστών, άρα δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς η Νέα Δημοκρατία» είπε ο κ.Μπάρκας.
Όσον αφορά τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών, ο κ.Μπάρκας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει για να κερδίσει, επισημαίνοντας ότι θα αναμετρηθούν τα δύο πολιτικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
«Όχι fake news, όχι κραυγές, όχι κάτι άλλο πέραν των δύο πολιτικών σχεδίων.
Ποια είναι αυτά;
Το νεοφιλελεύθερο της Νέας Δημοκρατίας και το δικό μας, αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κεντροαριστερό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει ότι προστατεύουμε την κοινωνία, προστατεύουμε τα στρώματα που χτυπήθηκαν βάναυσα στην κρίση, πώς χτίζουμε το κοινωνικό κράτος, τι σημαίνει εργασία στη χώρα μας και πώς την προστατεύουμε [...] Θεωρώ ότι πετύχαμε αρκετά πράγματα για να μπορέσουμε να τα αναδείξουμε και να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές» τόνισε ο κ.Μπάρκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης