Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Rundschau: Ο Τσίπρας θέλει να κερδίσει χρόνο - Η αποχή ενδέχεται να ωφελήσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Frankfurter Rundschau: Ο Τσίπρας θέλει να κερδίσει χρόνο - Η αποχή ενδέχεται να ωφελήσει τον ΣΥΡΙΖΑ
Περιορισμένες οι πιθανότητες νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου παρά του ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα
«Ο Τσίπρας θέλει να κερδίσει χρόνο» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Frankfurter Rundschau που αναφέρεται στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle επικαλούμενη το δημοσίευμα, «κύριος στόχος του πρωθυπουργού είναι επομένως να περιορίσει το μέγεθος της επικείμενης ήττας του.
Ο Αλέξης Τσίπρας προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές επειδή ανησυχεί για ενδεχόμενη άνοδο της Νέας Δημοκρατίας μέσα στους επόμενες μήνες.
Έτσι εξηγείται η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο».
 Όσον αφορά την απόφαση για εκλογές στις 7 Ιουλίου η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές και δεν αποκλείεται μία μείωση προσέλευσης στις κάλπες, από την οποία ίσως και να ωφεληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «μέχρι τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να μοιράσει μερικά κορυφαία πόστα, όπως είναι εκείνο του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Παραδοσιακά το ζήτημα θα διευθετείται τον Ιούλιο.
Ο πρωθυπουργός ωστόσο επιδιώκει οι αποφάσεις να ληφθούν άμεσα έτσι ώστε τις θέσεις-κλειδιά να αναλάβουν νομικοί της εμπιστοσύνης του, ισχυρίζεται η αντιπολίτευση.
Μένει ανοιχτό αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα.
Μέχρι σήμερα πάντως ο συντηρητικός Προκόπης Παυλόπουλος δεν έχει αρνηθεί χατίρι στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο οφείλει τη θέση του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης